Odličan album prvijenac ’27’ benda Judette

Alternativni pop rock band Judette peteročlani sastav koji balansira žestoke riffove i melodične dionice vođene snažnim i prepoznatljivim vokalom frontmenice Lee Lucije Radolfi, objavio je album prvijenac “27”.

Većinu tekstova na albumu napisala je Lea Lucija Radolfi, dok glazbu i aranžmane supotpisuju svi članovi benda. Na pjesmi “U mrak” kao autor se bendu pridružio poznati zagrebački glazbenik i producent Mark Mrakovčić napisavši glazbu i aranžman za tekst koji supotpisuje s pjevačicom Leom. Album krasi i obrada pjesme “Bez tebe” zagrebačkog punk benda Mikrofonija, za koju je glazbu i stihove napisao prerano preminuli Antun Krajinović Tuna, legenda domaće underground scene. Kao gosti na albumu pojavljuju se John (M.O.R.T.) i Damjan Spajić (Kinoklub, Declaration). Glazbeni materijal je snimljen u Chicken Sound Studiu pod producentskom palicom Vedrana Kovačića Belog i Marka Mrakovčića, a za sjajan master pobrinuo se Goran Martinac. Likovno oblikovanje albuma članovi benda povjerili su Borni Obranoviću koji je sjajnim dizajnom odlično odrazio sadržaj albuma. Inovativan zvuk, sjajni artistički spotovi i Leina uvjerljivost u interpretaciji svakako će privući velik broj ljubitelja dobre glazbe bendu koji svježinom i odličnom izvedbom uvjerljivo korača na glazbenom putu koji će ostaviti trag na hrvatskoj glazbenoj sceni.

judette1

“’27’ je jedan od ljepših iznenađenja godine, taman kao cukarin na samom njezinom kraju”, Toni Matošin (Soundguardian)

“Album ’27’ me je uvukao u svoj vrtlog od prve pjesme i nije puštao do kraja, toliko punokrvnog, energičnog, raskošnog i maštovitog rocka (& all-a, koji uključuje sve stilske primjese) dugo nisam slušao, ni u autorskom, ni u pjevačkom, ni u sviračkom smislu”, Josip Dujmović (Glas.ba)

Pravo osvježenje na domaćoj rock sceni dogodilo se krajem 2010. godine pojavom grupe Judette. Tada je cover bend prijašnjeg imena D’Kidz odlučio krenuti s ozbiljnim autorskim radom te se rodila glazbena priča koja će sasvim sigurno obilježiti rock glazbu na ovim prostorima. Grupu čine Danijel Plasajec na bubnjevima, Vilim Strejček na basu, Karlo Haltrich i Goran Posilović na gitarama te Lea Lucija Radolfi kao glavni vokal.

Spoj karizmatične Lee, čiji vokal osvaja na prvo slušanje i banda čiju izvanredno energičnu svirku publika izvrsno prihvaća pokazao se kao pun pogodak već prvim singlom “Voli me”. Njihov stilski izričaj naišao je na pozitivne reakcije publike, ali i glazbenih kritičara, čemu svjedoči činjenica da su od osnivanja odsvirali preko 50 koncerata, a kao finalisti RockOff-a 2015. godine osvojili su nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju autorsku pjesmu – “Rio”. Sjajnim singlovima “Neki drugi gradovi” i “Vjerujem”, popraćenim izvrsnim spotovima, bend učvršćuje svoju poziciju jednog od najperspektivnijih rock sastava u Hrvatskoj. Njihov aktualni singl “Žuti vlak” koji se sjajno zavrtio na radijskim postajama diljem Hrvatske najava je krune njihove dosadašnje karijere.

Novi album Judette će koncertno promovirati u Tvornici Kulture u četvrtak, 8.12. Ovaj koncert bit će prava poslastica za sve ljubitelje žestokih riffova popraćenih vrhunskom vokalnom izvedbom, a povodom izlaska albuma prvijenca Judette priprema i sjajna glazbena iznenađenja. Ulaznice za koncert su u prodaji po cijeni od simboličnih 20 kuna, dok će na dan koncerta njihova cijena iznositi 30 kuna.

(293)

Odličan album prvijenac ’27’ benda Judette