Grupa Diogen predstavlja novi istoimeni singl i spot

Nakon singla „Mannheim, Franfurt , Karlsruhe“, splitska grupa Diogen ovih dana predstavlja novi singl i spot koji se zove kao i ime grupe Diogen. Sastavu koji je osnovao bubnjar Daleke obale, Zoran Ukić pridružio se i gitarista legendarne grupe Jadran Vušković, a bend je pojačan s basistom Mirom Šoićem Mirilovićem i pjevačem Ivanom Bužanićem Bužom. Zvuk „Diogena“ je prepoznatljivo rokerski amalgam s lakoćom Dalmacije. Bužin vokal je uvjerljiv i sugestivan, Mirove bas-dionice čvrsto otisnute, Zoki je u životnoj formi, a Jadran potvrđuje kako je kralj baršunastog diskanta. Dvojbu hoće li zbog Ukića i Vuškovića „Diogen“ zvučati kao „Daleka obala“, članovi su lako otklonili:

Kako se sve mijenja i sazrijeva vjerojatno bi danas „Daleka obala“ zvučala kao „Diogen“. Dalmatinski rock se mijenja kao i Dalmacija: galeb i dalje leti, ali su nedužnost plaža osamdesetih zamijenili prvokategornici, uz daleku obalu sad su vezani kruzeri , a „Diogen“ je nova obala dalmatinskog rocka, objasnio je Zorna Ukić.

I dok u prvom singlu pjevaju o melankoličnom Dalmatincu koji se oprašta od voljene koja odlazi na rad u Njemačku u novom singlu „Diogen“ kroz priču o čuvenom filozofu i ciniku koji je Aleksandra Velikog zamolio da mu se makne sa sunca, pjevaju o neizmijenjenoj potrebi za slobodom.

(618)

Grupa Diogen predstavlja novi istoimeni singl i spot