Predstavljen album ‘Eat It, It’s Still Good’ kvarteta 4in3+1

U punoj Polukružnoj dvorani Teatra &TD održalo fantastično predstavljanje albuma “Eat It, It’s Still Good”, diskografskog debija sjajne jazz supergrupe 4in3+1, koju čine Mario Bočić na tenor saksofonu, Davor Doležal na gitari, Joe Kaplowitz na Hammond orguljama i Borko Rupena na bubnjevima.

Predstavljanje je okrunilo izvrstan period za bend koji je nedavno doznao da je Kaplowitzova skladba “Donna Lee Is Pissed Off”, koja se nalazi na albumu, nominirana za Porin za najbolju skladbu jazz glazbe.

O kakvim glazbenicima i o koliko iščekivanom i važnom izdanju se radi najbolje je potvrdio odaziv publike koja je ispunila ne samo sjedala, nego i pod i hodnik dvorane. Bend joj, dakako, nije ostao dužan: intrigantne kompozicije, spektakularne solističke dionice svih članova i izuzetna zajednička svirka oduševljavale su prisutne, koji su tijekom čitavog koncerta reagirali aplauzima i povicima odobravanja.

Bilo da je riječ o Kaplowitzovim dojmljivim soul-gospel figurama, Doležalovim profinjenim dionicama, Bočićevim atraktivnim pasažama ili Rupeninom fantastično muzikalnom i otvorenom bubnjanju, sve je to podizalo izvrsno raspoloženu dvoranu, koja je posebno pozdravila i vijest o spomenutoj nominaciji Kaplowitzove skladbe.

“Eat It, It’s Still Good” donosi 8 originalnih kompozicija koje potpisuju Doležal, Bočić i Kaplowitz. Izvanredna svirka ovog teškaškog sastava, topli zvuk orgulja i inteligentne posvete soulu, bluesu i funku u virtuoznom jazz okviru čine ovaj album debijem za pamćenje, a 4in3+1 postavljaju na čelo našeg novog jazza.

4in3_3

(130)

Predstavljen album ‘Eat It, It’s Still Good’ kvarteta 4in3+1