Glazbena legenda Stjepan Jimmy Stanić nastupila u Vintageu!

Legenda hrvatske glazbe Stjepan Jimmy Stanić u 89. godini života održao je koncert u Vintage industrial baru u Zagrebu.

Njegovi su nastupi jedinstveni ne samo zbog vrhunske interpretacije jazz-standarda i evergreena nego i duhovitih stand up nastupa. Osim što njegovi nastupi odišu pozitivnom energijom i smijehom, Jimmy često pozove i svoju suprugu Barbaru da mu se pridruži na pozornici. Prije nastupa legendarnom glazbeniku supruga pomaže da se pripremi i da spreman izađe pred publiku.

“Barbara me intervjuira i onda tu ubacimo neke komične stvari, ali nekakav ritual nemamo. Uostalom, sve kaj radimo je ritual. Za uzbuđenje imamo tu vino koje nas malo opusti”, kaže Jimmy.

Ovaj izvođač hrvatske zabavne i jazz-glazbe, unatoč zrelijim godinama, na glazbenoj je sceni i dalje aktivan. Bistra duha, čista glasa i zadivljujuće energije, na pozornici priziva duh glazbe čija vrijednost „nikad neće proć“ i koju upravo on – šarmantan, duhovit i vječno mlad – utjelovljuje.

Nakon Zagreba nastupit će u Sisku u jazz klubu ovoga mjeseca, a već ga zove i nekoliko zagrebačkih klubova. Kaže da će, iako je sve skupa pretrpano, odraditi jer je još u snazi.

(97)

Glazbena legenda Stjepan Jimmy Stanić nastupila u Vintageu!