Balkan Zoo & Nina Ćorić s albumom “Recycle” zasjeli na vrh top liste najprodavanijih albuma

Balkan Zoo & Nina Ćorić zauzeli su ovog tjedna visoko prvo mjesto prodaje albuma sa svojim maestralnim etno jazz uratkom  “Recycle”, koji je već skupio i sjajne recenzije.

Kako kaže Hrvoje Horvat, “Recycle” je “Reciklirani romski jazz sa sjajnim glazbenicima i strastvenim vokalom”. A Zlatko Gall nastavlja “Iako je etno naslijeđe u suvremenoj glazbi najčešće postalo štaka na koju se oslanjaju i niža estradna bića, ‘Recycle’ je besprijekoran i nadahnut album. Dapače, pravi udžbenik kako bi se tradicijskom glazbom s ambicijama novih čitanja trebalo baviti.”

Album donosi tradicionalne romske pjesme recikliražom pretvorene u progresivan world music izričaj zahvaljujući vrhunskim glazbenicima, aranžmanima i vokalnoj solistici, Nini Ćorić. Prvim zajedničkim singlom “Geljan dade”, najavili su album i koncertnu promociju albuma u Tvornici kulture, gdje su hipnotizirali oduševljenu publiku specifičnim, emotivnim interpretacijama romskog glazbenog naslijeđa. Album se može slušati na streaming platformama te nabaviti u glazbenim prodavaonicama i na webshopu Croatia Recordsa.


(40)

Balkan Zoo & Nina Ćorić s albumom “Recycle” zasjeli na vrh top liste najprodavanijih albuma