Klapa More snimila spot za pjesmu “Grančica ljubavi”

Poznata šibenska Klapa More snimila je spot za pjesmu “Grančica ljubavi”, premijerno izvedenu na 25. Dalmatinskoj Šansoni Šibenik 2022.

Glazbu potpisuje Franci Podbrežnik, tekst Marko Grandovec, a aranžman je djelo napravili Ivan Popeskić i Franci Podbrežnik. Pjesma je snimljena u studiju Vice Dukića u Zatonu.

Klapa More često nastupa u Sloveniji, gdje ih je publika već odlično prihvatila. Na jednom od koncerata upoznali su slovenskog tekstopisca i autora teksta ove pjesme, Marka Grandoveca. Ovo je vjerojatno jedinstven slučaj da za našu klapu pišu slovenski autori, ali u ovoj pjesmi se to zasita i dogodilo. Spoj je zaista dobar i plodonosan. U jednoj od pamtljivijih strofa klapa More pjeva:

“Više nego stara pisma, ljubav jača čovika,
više nego dobro vino, ljubav snage svakom da
Više nego litnje sunce, ljubav grije čovika,
dublja nego modro more, tvrđa i od kamena”

Iz svakog segmenta teksta vidljivo je da se radi o vječnoj temi svih pjesnika – ljubavi. Mogli bismo zaključiti da Klapa More na svoj prepoznatljiv način pjeva o najvrijednijim ljudskim emocijama.

Glazba, kao i aranžman jako dobro nadopunjuju riječi pjesme, ima tu i starih mudrosti i filozofije o ljubavi, a vizualno privlačan videospot sniman je u njihovom matičnom gradu, Šibeniku. Za snimanje i produkciju spota pobrinuo se Matko Petrić, a predivni kadrovi grada odlično se uklapaju u atmosferu pjesme.

 

(25)

Klapa More snimila spot za pjesmu “Grančica ljubavi”