Album “Jazz Postcard” Brano Likić & Friends na digitalnim platformama

Album “Jazz Postcard” Brane Likića i njegovih prijatelja, vrhunskih jazz glazbenika, može se čuti na svim digitalnim servisima.

Reizdanje albuma objavljenog prvi put 2009. godine na kojem Brano Likić pjeva dvanaest svjetskih jazz standarda snimljen je u studiju u Pragu i Grünwaldu. Brano Likić poznati je bosansko hercegovački glazbeni producent koji je potpisao prve albume Dine Merlina, a tijekom 70-ih i 80-ih pjevao je i svirao u grupi Rezonansa. Na nagovor Duška Gojkovića, svjetski poznatog jazz trubača, skladatelja i producenta, Brano Likić je snimio pravu razglednicu jazza i to uz pomoć nekolicine vrhunskih instrumentalista Martina Đakonovskog na bassu, Dejana Terzića na bubnjevima i Waltera Langa na klaviru. Upravo zato ovo reizdanje novi naziv “Jazz Postcard” Brano Likić & Friends.

“Ovaj album odlaskom Duška Gojkovića ima još veći značaj, a za mene neprocjenjivu vrijednost. Surađivati s takvom glazbenom veličinom i učiti od njega je bila privilegija koja se ne zaboravlja. Ovaj album je ustvari po sadržaju ‘american songbook’. Za nekog tko nije tog podrijetla je bio i veliki zalogaj na koji bih se teško odlučio da nije bilo Duška koji mi je dao ogromnu potporu. Velika je stvar da smo to uspjeli sačuvati od zaborava za generacije koje dolaze jer više neće biti prilike da ekipu koja je surađivala na ovom projektu sretnete i čujete na jednom mjestu. Rijedak i vrijedan album”, objasnio je Brano Likić.

 

(7)

Album “Jazz Postcard” Brano Likić & Friends na digitalnim platformama