Rihanna objavila novi, osmi studijski album ‘Anti’

Jedna od najvećih pop zvijezda današnjice – Rihanna, objavila je novi, osmi po redu studijski album naziva “ANTI”. Ovo je njen prvi album još od 2012. godine, kada je objavljen “Unapologetic”, a ovim novim studijskim izdanjem srušena je Rihannina dugogodišnja tradicija objavljivanja albuma u studenom.

“ANTI” je prvotno objavljen u četvrtak, 28. siječnja, u standardnoj verziji – kao TIDAL ekskluziva (streaming servis u kojem i Rihanna ima udio), a nedugo zatim Rihanna je odlučila da će u prvih 24 sata od Tidal objave albuma, izdanje besplatno pokloniti fanovima diljem svijeta. Akcija besplatnog preuzimanja album je završena, a “ANTI” se od jutros našao na svim download i premium streaming glazbenim servisima diljem svijeta.

Kao prvi singl s albuma predstavljena je pjesma “Work”, nastala u suradnji s Drakeom, a svjetsku premijeru imala je u srijedu, 27. siječnja, u emisiji Scotta Millsa na BBC Radio 1, singl je ubrzo nakon toga dostavljen i hrvatskom radijskom eteru.

Rihanna je na novom albumu surađivala s mnoštvom iskusnih i traženih producenata i glazbenika, kao što su Timbaland, Travis Scott, DJ Mustard, Frank Dukes, Kevin Parker …, a zanimljivo je kako se hit-singlovi objavljeni 2015. godine – “Four Five Seconds”, “American Oxygen” i “Bitch Better Have My Money” ne nalaze na albumu “ANTI”.

Standardna verzija albuma sadrži i obradu pjesme skupine Tame Impala – “Same Ol’ Mistakes”, a koja se u originalu zove “New Person, Same Old Mistakes”. Ovime je ponovila iskušani recept, kao što je bio slučaj s pjesmom “Drunk On Love” s albuma “Talk That Talk”, gdje je obradila britanski The xx. Također, na deluxe verziji, u pjesmi “Goodnight Gotham” korišten je sample pjesme “Only If For A Night” Florence and the Machine.

(227)

Rihanna objavila novi, osmi studijski album ‘Anti’