Dvostruki album “26. Dalmatinska šansona Šibenik 2023.” od danas u prodaji

Već 26. godina održava se jedan od najrespektabilnijih i Porinom najnagrađivanijih hrvatskih glazbenih festivala, Dalmatinska šansonaŠibenik će i ove godine ugostiti neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene, od onih koji su nastupili više puta do onih koji se tek predstavljaju ispod reflektora ovog sjajnog festivala, kao i brojne debitante.
Na dvostrukom albumu objavljenom za Croatia Records nalaze se 24 pjesme koje će biti izvedene na Večeri novih skladbiĐani Stipaničev & Klapa More feat. Neno BelanJure BrkljačaKlapa KašeKristina BobanMarko Kutlić feat. Lea DeklevaIvo PattieraKarin KuljanićBoris Štok feat. Ante GeloTommi MischellDarko Capo & Zorica Andrijašević DonnaTrio GuštAnezi, Tomislav ŠanićTedi Spalato & Klapa BeruliaBranko MedakBoris RogoznicaIbrica JusićIva AjdukovićBranimir Bubica & Klapa SebenicoMate GrgatAnja Viktoria PeršićMateja MiočićNina Abramović-DimecProvidenca i Klapa Brodarica nastupit će na pozornici Šibenske šansone.
Jedna od posebnih značajki festivala jest da se sve skladbe izvode uživo bilo uz festivalski orkestar ili uz pratnju klapa ili ansambala, kao i uz mogućnost samostalnog nastupa izvođača uz gitarsku ili klavirsku pratnju. Upravo je i iz tog razloga Dalmatinska šansona prepoznatljiv festival, kako u organizacijskom tako i umjetničkom pogledu. Žanrovska raznolikost koja odiše mediteranskim ugođajem, učinit će 26. Dalmatinsku šansonu sjajnim ljetnim festivalom. Koja će se od dvadeset i četiri pjesme najviše svidjeti publici i stručnom žiriju, znat će se u subotu, 20. kolovoza.
Dvostruko izdanje “26. Dalmatinska šansona, Šibenik 2023. od danas možete pronaći u prodaji na svim prodajnim mjestima Croatia Records te na webshopu.

(12)

Dvostruki album “26. Dalmatinska šansona Šibenik 2023.” od danas u prodaji