Not Jane predstavlja “Osinjak”

Bend Not Jane predstavlja novi singl i videospot pod naslovom “Osinjak”, kojim najavljuju istoimeni album.

“Osinjak” je drugi studijski album benda, a svjetlo dana trebao bi ugledati u jesen 2024.

Autor teksta i glazbe je Drago Ljubić. Za miks je zaslužan Ivan Galić, a za mastering Gabrijel Prusina (MASS Studios). Pjesma “Osinjak” je snimljena u studiju Puls Records kod širokobriješkog glazbenika Joze Mikulića.

“Album ‘Osinjak’ nisam imao u planu. Za vrijeme pandemije COVID-a pripremao sam drugi album (koji će sada biti treći), a kako sam tada eksprimentirao s raznim instrumentima i sintsajzerima, napisao sam desetak pjesama koje su zvukom bile prilično drugačije od onog što smo do sada radili u Not Jane. Dopalo mi se što je drugačije od prvog albuma, jer se ne volim ponavljati, pa sam odlučio odmah izaći s tim. Ideju za pjesmu ‘Osinjak’ dobio sam na snimanju filma ‘Stigme’, redatelja Zdenka Jurilja. Na Blidinju smo snimali neke scene s dronovima po velikoj vrućini, iz čega je i nastao refren ‘dronovi na žegi’. Osinjak je metafora za ono što su stari ljudi nazivali ‘rđavim društvom’. Narativ videospota je priča o čovjeku koji, bježeći od samoga sebe, otkriva svoj alterego i njegovu imaginarnu djevojku, a oni su sve, samo ne dobri po njega samoga. Radnja svih video spotova s ovog albuma će biti povezana, a više će se otkriti kad sve bude vani”, rekao je Drago Ljubić.

Videospot za “Osinjak” snimljen je na lokacijama u Italiji (Lago di Garda, kamp Le Palme i Gardaland), Makarskoj te Parku Prirode Blidinje u produkciji Kristijana Penavića i Eqvilibrijum Studios.

(35)

Not Jane predstavlja “Osinjak”