Bombaj Štampa svirkom u Mosorog baru najavila novi studijski album

Bombaj Štampa, bosanskohercegovački sastav ove godine slavi svojih četrdeset godina rada.

Velika obljetnica bila je dobar povod da sa svojim fanovima nazdrave izlasku dugoočekivanog četvrtog studijskog albuma, ali i podsjete na svoje početke.

U Mosorog baru kazališta Luda kuća Branko Đurić Đuro i Nedim Babović priredili su unplugged svirku, a pjesmama poput “Bolje letim sam”, “Samo lagano” i ostalima podsjetili su na svoje početke, ali i nastavku rada na novom albumu.  Osim toga, prisutne su iznenadili s reizdanjima prva dva albuma “Bombaj Štampa” i “Ja mnogo bolje letim sam” na vinilima.

“40 godina zvuči super, ali i stravično. Nismo razmišljali o tome koliko ćemo trajati, bilo nam je važno samo da sviramo i da partijamo”, rekao je Nedim, a Đuro dodao: “Uvijek mislimo kako će na našim koncertima doći publika bliža našim godinama, zato se iznenadimo kad vidimo mladu raju. Baš imamo šarenu publiku”.

Četvrti studijski album “Udari me nečim”, u najavi je već neko vrijeme, a sada je bend najavio skori izlazak. Zašto kod njih snimanje albuma ide sporo objasnio je Nedim: “Novi album je skoro već gotov samo što je problem našeg benda što smo na raznim stranama i naučna je fantastika da se skupimo desetak dana na jednom mjestu. Ne želim da snimamo kao pop grupa, nego baš kao rock band i zato to kod nas duže traje”.

“Mi smo porodica i funkcioniramo tako da je sviranje beskrajni užitak za sve nas. Iako se bavimo različitim poslovima, kad se nađemo, to su najljepši trenutci”, zaključio je Đuro.

 

(9)

Bombaj Štampa svirkom u Mosorog baru najavila novi studijski album