Bunt protiv normi u novoj pjesmi “Društvena pravila” kantautorice Mije Dimšić

Mia Dimšić, poznata po svojoj jedinstvenoj glazbenoj estetici i šarmantnom glasu, objavila je lyric video za svoju novu pjesmu “Društvena pravila” nastalu u suradnji s legendarnim gitaristom Vlatkom Stefanovskim.

Ova pjesma, koja nosi naslov njezinog najnovijeg albuma, predstavlja snažan otpor konformizmu i društvenim normama. Kroz buntovnički ton, Mia progovara o tome kako su društvena pravila često samo predstava i kako se pojedinci suočavaju s cenzurom i pritiscima da se uklope.

“Društvena pravila” označavaju nastavak Mijinog kreativnog razvoja te na autentičan način istražuje međuljudske odnose i unutarnje borbe. S posebnim naglaskom na ograničenja koja nameću društvena pravila, pjesma nosi važnu poruku o oslobađanju od tih stega. Fanovi su pjesmu dočekali s oduševljenjem.

“Pokušala sam biti što iskrenija i ispričati neke nove priče, a u tome su me, kao i uvijek, bezrezervno podržali moji autorski suradnici Vjekoslav Dimter i Damir Bačić te izdavačka kuća Croatia Records. Veselim se podijeliti ove pjesme s publikom, a istovremeno imam i tremu i neka tako ostane uvijek”, zaključila je Mia.

Glazbu i tekst pjesme potpisuju Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, dok je aranžman djelo Ivana Pešuta. Pjesma je snimljena u nekoliko tonskih studija, uključujući “White Stone Productions” u Rijeci, tonski studio “Croatia Records” u Zagrebu te studio Vlatka Stefanovskog u Skoplju. Miks i mastering odradio je Goran Martinac, a produkciju je vodio Ivan Pešut.

Foto: Goran Čižmešija

(10)

Bunt protiv normi u novoj pjesmi “Društvena pravila” kantautorice Mije Dimšić