Maestralna Marija Vidović u Lisinskom – impresivna izvedba pjesama Richarda Straussa

Međimurska sopranistica svjetskog glasa, Marija Vidović, oduševila je publiku impresivnom izvedbom pjesama Richarda Straussa u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Povodom 160. godišnjice Straussova rođenja i 75 godina od njegove smrti, održan je koncert u prepunoj maloj dvorani Lisinskog, gdje je uz klavirsku pratnju Bože Letunića, Marija Vidović maestralno interpretirala Straussove solo pjesme. Straussove skladbe, iako malobrojnije od onih Schubertovih ili Brahmsovih, ostale su upamćene kao pravi dragulji koji sažimaju čitav spektar emocija, a koji su i tematski izrazito zanimljivi i raznorodni.

“Jako sam zadovoljna jer sam osjetila koliko je publika dirnuta. Upravo je to smisao mog pjevanja – probuditi dobru emociju kod slušatelja”, rekla je Marija nakon koncerta.

Koncert se održao uz pokroviteljstvo i potporu Veleposlanstva Republike Njemačke u Zagrebu. Marija Vidović izvrsna je poznavateljica Straussovih djela, a jedna od njegovih skladbi Zueignung, Op.10 No.1 nalazi se na njenom albumu Intima.

Foto: Pixsell

(5)

Maestralna Marija Vidović u Lisinskom – impresivna izvedba pjesama Richarda Straussa