TV EYE predstavlja novi rock hit – “Friend zone”

Zagrebački rock ‘n’ roll kvintet TV EYE objavio je svoju novu pjesmu pod nazivom “Friend zone”.

Naziv pjesme na hrvatskom jeziku je “prijateljska zona” , a pristupili su toj temi kroz prizmu humora i autoironije. S obzirom na to da su svi članovi sastava već u zrelim godinama te posjeduju izvjesno iskustvo, takve nesporazume ne doživljaju melodramatično ili traumatično već kao nešto čemu se uzajamno mogu nasmijati i potom nastaviti dalje bez zamjeranja. Sve to pretočeno je u dinamičnu, žestoku i plesnu pjesmu s duhovitom lirikom. 

“Friend zone” prati moćan crno-bijeli spot koji savršeno prikazuje intenzivnu energiju same pjesme. Lokacija snimanja je poznata Tvornica kulture u Zagrebu, a režiju, kameru i montažu potpisuje bubnjar benda – Igor Cecelja.

“Svaki dio, od inicijalnih ideja do konačne montaže, bio je izazovan, ali i izuzetno kreativan. Htio sam da spot prenese energiju našeg benda i poveže gledatelja s emocijama koje donosimo na pozornicu. Tijekom snimanja, pokušavali smo održati autentičnost, ne samo vizualno, već i u zvuku – kako bi svaki trenutak izgledao i zvučao kao da ste s nama”, istaknuo je Igor Cecelja.

Cecelja je opisao proces rada na spotu kao uzbudljiv i naglasio je da je imao priliku spojiti svoje dvije strasti – glazbu i režiju. Također, dodao je da su se tijekom snimanja često smijali te da su mnogi od tih trenutaka završile u finalnoj verziji spota. Spot, kao i bend, odražava opuštenu i zabavnu atmosferu u kojoj je kreativnost uvijek povezana sa šalom i dobrom zabavom.

TV Eye se kao sastav izdvaja svojim prepoznatljivim zvukom koji se temelji na žestokim gitarama i plesnim melodijama, a posebnu pažnju privlači njihov karizmatični frontmen Miran Kurspahić, poznatiji kao redatelj i glumac. Kurspahić vodi njihove koncerte s energijom koja podsjeća na liturgijsko rock ‘n’ roll slavlje, čineći svaki nastup posebnim iskustvom.

Prošle godine, bend je objavio svoj prvijenac “Kick it out”, koji je naišao na odlične kritike i uvršten je među top 10 albuma godine. Album im je donio nominacije za nagradu Rock & Off u kategorijama za najveći prasak godine i nagradu publike. Osim toga, TV Eye je imao zapažene nastupe, uključujući dijeljenje pozornice s legendarnim bendovima poput The Cult na Šalati, The Godfathers u Boogaloou, te Električnim orgazmom u Tvornici.

(3)

TV EYE predstavlja novi rock hit – “Friend zone”