Potpuno razotkrivanje Dušana Bućana u introspektivnoj pjesmi “Ogledalo” grupe Svarog

Na domaću glazbenu scenu stiže novo ime – Svarog, bend čije je ime inspirirano staroslavenskim bogom stvaranja.

Iako su novo ime na sceni, članovi grupe već su dobro poznati hrvatskoj javnosti, a prvim singlom “Ogledalo” najavljuju album. Bend, predvođen dobro poznatim glumcem i pjevačem Dušanom Bućanom donosi fuziju stilova koja će privući ljubitelje različitih žanrova.

Singl “Ogledalo” njihova je prva snimljena pjesma stoga su je članovi benda namjerno odabrali za svoje prvo predstavljanje.

Osim Dušana Bućana, široj javnosti poznat kao glumac iz kazališnih, televizijskih i filmskih produkcija, Svarog čine Goran Šeler, glazbenik koji je svirao u bendovima Noćni moro i Pozdrav novom valu, te Leo Anđelković, jedan od najpoznatijih domaćih producenata. Bas linije u pjesmi potpisuje Toma Vlčev, basist kojeg se mnogi sjećaju iz sastava Gretta. Publika će također imati priliku upoznati vokalne sposobnosti manekenke Sare Hdaghe Bućan, čiji će glas zasigurno osvojiti srca slušatelja.

Glazbu i tekst potpisuje Dušan Bućan, a na aranžmanu su radili Goran Šeler i Leo Anđelković. Posebnu snagu pjesmi upravo daje sjajna sinergija vokala Dušana Bućana i njegove supruge Sare Hdaghe Bućan.

Za spot pjesme “Ogledalo” odlučili su iskoristiti prostor Hrvatskog narodnog kazališta, što je prirodan izbor s obzirom na to da su mnogi članovi benda povezani s kazalištem. Spot je snimljen po ideji Dušana Bućana koji u spotu simbolično pokazuje kako čovjek mora skinuti masku i pogledati u dubinu duše. Spot je povezao njihovu ljubavi prema umjetnosti i kulturnoj sceni s glazbom koju stvaraju.

(6)

Potpuno razotkrivanje Dušana Bućana u introspektivnoj pjesmi “Ogledalo” grupe Svarog