‘Volim’ drugi singl M.O.R.T.-a s albuma ‘Tužna kocka’

M.O.R.T., punk-blues bend iz Sinja poznat po svojim žestokim taktovima i odličnim pjesmama u ožujku su predstavili novi, hvaljeni, album ‘Tužna kocka.’ Pobjednici RockOff festivala 2014. godine na svojim su brojnim koncertima potpuno opravdali svoj veliki uspjeh koji je uslijedio već nakon njihovog prvijenca ‘Odjel za žešće’. Nakon posljednjeg singla ‘Plamen što kriješ’ s hvaljenog albuma ‘Tužna kocka’ koji je osvojio publiku i kritiku predstavljaju novi singl ‘Volim’.

‘M.O.R.T. je bend bez kompromisa i s mnogo humora seciraju društvenu i svoju zbilju, u paradoksima svakodnevice nalaze inspiraciju za tekstove, i sve to umotavaju u čvrsti gitaristički psihodelični pub-rock s elementima bluesa i countrya. Iako njihova glazba je glazba malog grada u kojem nema perspektive za mlade, u kojima caruje dosada i prepuštenost samima sebi, i tekstovi znaju biti teški, pjesma ‘Volim’ je pravi ljetni hit koji svojim tekstom i ritmovima opušta i uvodi vedrinu u svakodnevnicu. Nije postojao bolji način da se opiše to veselo stanje nego tako da smo okupili njihove najbliže i najprirodnije ludovali cijeli dan. Ekipa sa seta je dokumentaristički to uhvatila ne bi li publika dobila dojam da su direktno na tom tulumu. Ova pjesma i spot su 2:45 min čiste zabave i bit će neizbježan hit ovog ljeta’, rekao je Zoran Tučkar s portala Muzika.hr

Spot je režirala Marcella Zanki, za produkciju je zaslužna Kreativna Agencija (Milan Latković i Duje Kundić), a za montažu Sandro Baraba. ‘Veliko hvala Vladi Periću na savršenoj lokaciji i na Chevrolet autu!’, komentirali su dečki iz M.O.R.T.-a. Spot je premijerno emitiran na CMC televiziji te na portalu 24 sata, a pjesma u svim centrima Hrvatskog radija.

Albumom ‘Odjel za žešće’ M.O.R.T-ovci su zasjeli na sve top liste najboljih deset albuma 2014. godine uključujući Jutarnji list, Rolling Stone, Slobodnu Dalmaciju, portale Muzika.hr, Ravno do dna, Soundguardian, Terapija.net, Balkanrock, Muzickazona.ba i mnoge druge. Na portalu Muzika.hr su okarakterizirani kao ‘Ufanje godine’ i na drugom su mjestu najboljeg domaćeg izvođača. Također našli su se u Terapijinom Top 10 izboru najboljih albuma i singlova po izboru publike. Nevjerojatnom glazbenom energijom postali su jedna od najvećih hrvatskih koncertnih atrakcija.

Bend će održati koncert u klubu O’Hara u Splitu 25. lipnja i time će predstaviti svoj novi singl ‘Volim’ s odličnog albuma ‘Tužna kocka.’

https://youtu.be/Zcj9DAp-9Ss

(235)

‘Volim’ drugi singl M.O.R.T.-a s albuma ‘Tužna kocka’