Album “Labyrinth Songs” dvostrukog dobitnika nagrade Status, Filipa Pavića, od danas dostupan na streaming platformama

Nakon što se hvaljenim albumom prvijencem “Terra Incognita” predstavio široj javnosti, jazz gitarist Filip Pavić objavio je svoje drugo studijsko izdanje “Labyrinth Songs”.

Glazbenik koji je dva puta osvajao nagradu Status, i to u kategorijama Mlada nada jazz glazbe te Najbolji jazz gitarist prvim je albumom zaradio izrazite simpatije jazz publike, ali i kritike, koja ga je prepoznala kao vrsnog skladatelja i gitarista. Za potrebe snimanja drugog albuma Filip je ponovno okupio ponajbolje hrvatske jazz glazbenikeMatiju Dedića, Marija Bočića, Zvonimira Šestaka i Borka Rupenu, a 7 autorskih kompozicija nastalo je u studiju Artesuono u Udinama uz pomoć producenta Stefana Ameria. Iako je stilski raznolikiji, sa širim spektrom utjecaja od prethodnog albuma, “Labyrinth Songs” u isto vrijeme zadržava Pavićev istančani osjećaj za melodiju i liričnost.

Oduševljenje najnovijim studijskim uratkom Filipa Pavića nije mogao sakriti cijenjeni glazbeni kritičar Zlatko Gall, koji je preslušao novi materijal neposredno prije službene objave:
Ako je prvijencem navijestio svoj golem svirački i autorski talent, Filip Pavić ga je neupitno friškim drugim albumom potvrdio. A kako na pragu jeseni ove polunormalne 2022. godine stoje stvari – eto nam i jazz albuma godine!

Foto: Denis Butorac

Filip Pavić studirao je jazz gitaru na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu. Za vrijeme boravka u Grazu, ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi. 2019. godine završava master studij jazz gitare u Grazu, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima, redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova kao što su Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August.

Koncertna promocija albuma “Labyrinth Songs” održat će se u četvrtak, 6. listopada u Tvornici kulture, u sklopu festivala JazzHR. Album je od danas dostupan na streaming platformama, a od sljedećeg tjedna i na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu.

(16)

Album “Labyrinth Songs” dvostrukog dobitnika nagrade Status, Filipa Pavića, od danas dostupan na streaming platformama