Amira Medunjanin nastupa u Slavonskom Brodu!

Koncert Amire Medunjanin održat će se u Kazališno-koncertnoj dvorana „Ivana Brlić-Mažuranić“ 19. veljače 2024. s početkom u 19:30 sati. 

Od samih početaka svoje karijere traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicionalne glazbe jugoistočne Europe i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje.

Njezina opčinjenost ljepotom usmene tradicije ovih prostora navela ju je da se posveti stvaranju specifičnog umjetničkog izražaja koji nije sastavni dio muzičkih trendova, ili kompromisa kako bi se uklopio u postojeće glazbene kalupe. Kroz rad s profesionalnim skupinama umjetnika i mnogobrojnim koncertima uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno balkansku tradicionalnu glazbu na svjetskoj World Music sceni. Odlično poznavanje engleskoga jezika olakšalo je predstavljanje jedinstvenog koncepta projekata u zapadnoj Europi i šire.

Muzički novinar Garth Cartwright naziva ju “bosanskom Billie Holiday” poredeći način na koji se Amira igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina.

Dobitnica je nagrade «PORIN» za najbolju žensku vokalnu izvedbu u 2020. godini i najbolji album svjetske muzike 2021. godine.

U predhodnom razdoblju od 20 godina vlastitim je snagama objavila jedanaest nosača zvuka koji su obuhvatili glazbeno nasljeđe Bosne i Hercegovine s osvrtom na regionalnu perspektivu.

(5)

Amira Medunjanin nastupa u Slavonskom Brodu!