Ansambl Hajo iz Subotice i Klapa More Šibenik predstavljaju pjesmu “Ratari i ribari”

“Ratari i ribari” pjesma je koja je uspjela spojiti kontinent i more, a izvode je najpoznatiji tamburaši iz Subotice, Ansambl Hajo i dalmatinska Klapa More Šibenik. 

Frontmen Ansambla Hajo Tomislav Vukov autor je glazbe i teksta, a u aranžiranju mu je pomogao kolega i basista banda, Marinko Piuković. Za audio produkciju pobrinuo se Branimir Jovanovac sa svojim timom iz tonskog studia MAK. Autor, snimatelj i montažer videospota je Goran Majlat (GmartStudio iz Subotice).

Slikom je vrlo uvjerljivo dočarana atmosfera života ratara u Subotici okruženih ‘Panonskim morem’ i ribara koji kočare Jadranskim morem, negdje u okolici Šibenika. Refren pjesme zorno dočarava o čemu se tu zapravo radi:

“Svako ima svoje more
I o njemu pisme piva
A ja pivam o svom kraju
O rataru i ribaru” 

Ansambl Hajo nedavno je objavio album “Vrime piše priče” povodom 35 godina umjetničkog djelovanja. Hajo je orkestar koji njeguje prepoznatljiv način muziciranja na tamburama iz kraja u kojem su rođeni.

Klapu More Šibenik čine: Davor Pažanin, prvi tenor, Dragan Drezga, drugi tenor i gitara, Miroslav Šupe, bariton i mandolina, Šimun Ševerdija, bariton i gitara te Dražen Ševerdija, bas i bas gitara. Svi imaju jedan zajednički nazivnik – ljubav prema klapskoj pismi koju njeguju na iznimno emotivan način i sa sjajnim izvedbama.

(16)

Ansambl Hajo iz Subotice i Klapa More Šibenik predstavljaju pjesmu “Ratari i ribari”