Bili smo na snimanju novog albuma Marije Vidović

Nakon iscrpnih proba, sopranistica Marija Vidović u  pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Francisca Araize započela je sa snimanjem novog studijskog albuma.

Novi glazbeni projekt snimala je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, baš kao i aktualni album „Međimurje“ na kojem je u svojoj interpretaciji predstavila najljepše pjesme tog kraja.

„Dvorana Vatroslava Lisinskog ima zbilja jako dobru akustiku, a voljela bi dodati da se tamo stvarno lijepo osjećam. Zadovoljna sam sa obavljenim snimanjem, a posebno sam zahvalna maestru Franciscu Araizi koji nas je sve držao pod kontrolom. Ne smijem zaboraviti spomenuti Zagrebačku filharmoniju, s kojom surađujem prvi put.“ – izjavila je Marija Vodivić koja sa svojim mentorom, profesorom Franciscom Araizom, surađuje već dug niz godina.

Kao umjetnički direktor cijelog projekta Francisco Araiza sudjelovao je i u stvaranju albuma „Međimurje“, a za snimanje novog projekta u Zagreb je stigao iz dalekog Madrida.

“Stvorio sam izvrsnu pjevačicu. Pratio sam razvoj njezine osobnosti, od kada je bila mlada djevojka. Korak po korak, postao sam svjestan njezine snage, sposobnosti i posebnih vještina. Zajedno smo izvodili koncerte u cijelome svijetu, postala je moja kolegica, a potom i asistentica. Eto, sada sam ovdje gdje nastavljamo našu glazbenu suradnju, a za mene je to najveće zadovoljstvo.” – otkrio nam je profesor Araiza.

Novi studijski album svjetski poznatih opernih arija nastaje pod za sada nepoznatim radnim imenom, a Marija se i u ovaj projekt upustila pod okriljem diskografske kuće Croatia Records.

Više informacija o nastavku rada na novom studijskom projektu Marije Vidović donosimo uskoro.

(8)

Bili smo na snimanju novog albuma Marije Vidović