Boro Platiša i Kafanski svirači predstavljaju spot za “Mušku pesmu”

Bard subotičke starogradske pjesme Boro Platiša uz pratnju Kafanskih svirača snimio je spot za singl “Muška pesma”. 

Radi se o pjesmi s njihovog zadnjeg albuma “Hoću da lumpujem” koji je prije tri mjeseca objavljen u izdanju Croatia Records.

Autor glazbe i stihova je legendarni Gabor Lengyel, osnivač i vođa svima znane Teške industrijeLengyel se kao svestrani autor i glazbeni producent, ovog puta oprobao u starogradskoj i kafanskoj glazbi. Sudeći po reakciji publike, njegove pjesme u izvedbi Bore Platiše i Kafanskih svirača naišle su na izrazito plodno tlo i rado su slušane u Vojvodini kao i cijeloj regiji.

Spot je režirao Vladimir Miletin, a montirao Mihajlo Popov. Spot je zapravo odličan prikaz muškog druženja jednog vrućeg popodneva negdje u okolici Subotice. Naime, tu se kuha paprikaš, pijucka se dobra rakija, piju se vrhunska vina, svira se i pjeva….

Stihovi refrena u Balaševićevom stilu dobro opisuju atmosferu “Muške pesme”:

Pijemo vino, fali nam soda
Mnogo je topla voda u Pačiru
Ponekad sviramo, ponekad pevamo
Pa nek nas ostave svi na miru

Boro Platiša i ovom je pjesmom pokazao da ostaje vjeran svojem glazbenom izričaju, a to je starogradski, gotovo skadarlijski stil pjevanja, te da je kao i u stvarnom životu uvijek okružen prijateljima i kolegama glazbenicima. Zato je i odlučilo snimiti “Mušku pesmu” kao vjerni prikaz svog životnog stila koji nije podložan prevelikim promjenama.

(12)

Boro Platiša i Kafanski svirači predstavljaju spot za “Mušku pesmu”