“Božić je pred vratima”, nova je božićna pjesma Davora Radolfija

Blagdansko vrijeme oduvijek je inspiracija mnogim kantautorima, a vrijeme darivanja, okupljanja obitelji i zajedništva posebno je važno i Davoru Radolfiju.

Nova božićna pjesma “Božić je pred vratima” nastala je u suradnji s jednim od najboljih jazz pijanista Elvisom Stanićem koji potpisuje aranžman pjesme.

Ovom pjesmom nastavili su suradnju započetu još prije dvadesetak godina, a Elvis Stanić je dao svoj glazbeni doprinos i u pjesmi “Moja Emilija” na Radolfijevom aktualnom albumu “Novi čovjek sam sutra”.

“Kako već u studenom krenu pripreme oko Božića, pomislio sam kako bih mogao napisati božićnu pjesmu jer posljednju “Od Božića do Božića” sam napisao prije sedam godina. Poslao sam je Elvisu Staniću kojemu se svidjela i snimili smo je u njegovom studiju u Lovranu. Elvis Stanić je vrhunski glazbenik s kojim se odlično razumijem i volim surađivati. Vjerujem da će se pjesma svidjeti i publici i da će je rado slušati tijekom prosinca”, objasnio je Radolfi.

Božićnu atmosferu u spotu dočarali su kadrovi Božićne priče obitelji Salaj u Čazmi, a redatelj spota Bruno Grgurić koristio je i kadrove sa snimanja pjesme te koncerta Davora Radolfija u Ljubljani.

(18)

“Božić je pred vratima”, nova je božićna pjesma Davora Radolfija