Koncertnim spektaklima u Tvrđavi Brod završen 6. CMC 200 Slavonija fest

Koncertnim spektaklima u Tvrđavi Brod završen 6. CMC 200 Slavonija fest

Nakon sjajnih koncerata na CMC Partyju koji je brodsku publiku pripremio na spektakularnu subotnju večer, Tvrđava Brod je u fantastičnom ambijentu ugostila niz odličnih izvođača koji su svojim nastupima sve okupljene natjerali na ples i pjesmu. Šesto izdanje CMC 200 Slavonija festa su, nakon nastupa istaknutih domaćih pop i rock izvođača, okrunili koncertima Vlatko Stefanovski Trio, Pips, Chips & Videoclips i Neno Belan.

Festivalski program otvorili su Emir & Frozen Camels pjesmama “Nacrtaj mi ljubav”, “Jedina”, “Ne pitaj me”. Drugi je to puta da su na CMC 200 Slavonija festu, a publika im je pokazala istu ljubav kao i prvoga puta kad su nastupili. Nakon Emira i njegovih zamrznutih deva, na pozornicu su stigli Vanja i Nešvil funk koje slavonska publika itekako dobro poznaje. Na krilima novog albuma “Vanj Love” koji su nedavno objavili, publici su predstavili pjesme s tog hvalevrijednog izdanja. Najpoznatija im pjesma, “Daj mi pare” oduševila je publiku koja je zajedno s njima pjevala poznati refren. Uslijedio je nastup Lili Gee kojima je ovo drugi puta da su pred publikom CMC 200 Slavonija festa pokazali svoje glazbeno umijeće. Kao i prethodni puta, oduševili su publiku, ali drugačijim repertoarom pjesama. Izveli su, između ostalih, svoju uspješnicu “Lutka” koja je svojim brzim ritmom podigla već sjajno raspoloženje.

Grupa Code 369 koja je na CMC 200 Slavonija festu predstavila svoj novi album “Stages of Love” zamijenila je na pozornici Lili Gee i izvela neke od pjesama s albuma. Najviše pozornosti privukli su sjajnom izvedbom singla “Butterflies”. Velika festivalska pozornica pokazala se odličnom platformom za Lu Jakelić koja je slavonskoj publici otkrila svoj poznati vokal. Sa svojim bendom izvela je uspješnice kojima je dobila najviše pažnje glazbenih krugova, a oduševila je publiku emocijom i sjajnom energijom u nastavku. Dobro poznati Flyer koji je već više puta nastupio na CMC 200 Slavonija festu, ponovno je opravdao očekivanja i rasplesao publiku svojim najvećim hitovima poput “Kako da te ne volim” i novim singlom “Dan po dan”.

Fantastični porinovac J.R. August nastupio je uz veliki bend, a zahvaljujući izvedbi pjesmama “Crucify me” i “Dangerous Waters” nitko nije ostao ravnodušan. Publika je ogromnim aplauzom prepoznala vrijednost glazbe koju im je vrhunski kantautor predočio, a J.R. August je publici usput spomenuo da bi volio uskoro napraviti i veliki koncert kojim bi svoj rad približio još većem broju ljudi. Zaključak festivalskih nastupa pružila nam je grupa Bang Bang kojoj ova festivalska pozornica nije strana budući da su već bili na njoj. Nedavno objavljenim uspješnicama “Do kosti” i “Terapija” pružili su publici razloge za ples, a vidjelo se da uživaju ponovno biti na CMC 200 Slavonija festu. Za podizanje atmosfere i najave izvođača pobrinuli su se sjajni voditelji CMC TV-a, Edina Pršić i Dalibor Petko koji su nakon festivalskih nastupa najavili i headlinere.

Odlični nastupi festivalskih izvođača stvorili su dobru podlogu headlinerima festivala. Vlatko Stefanovski je s nevjerojatnom lakoćom ostavio publiku bez daha svojim umijećem na gitari. Uz njega su na pozornici nastupili njegov sin Jan Stefanovski te Ivan Kukić, koji uz Vlatka čine taj fantastični trio. Gitaristički virtuoz koji je zbog svog jedinstvenog talenta i izričaja proputovao cijeli svijet nastupajući na pozornicama svih veličina sada je nastupio i na pozornici CMC 200 Slavonija festa. Prethodno je najavio da jedva čeka nastupiti u Brodu, a publika je imala priliku uživati u pjesmama sa zadnjeg albuma “Taftalidze Shuffle”. Izveli su i neke starije, dobro poznate hitove koji su krajem prošle godine objavljeni i na izdanju “Greatest hits Collection”.

Nakon najboljeg gitarista naših prostora na pozornicu je stupio kultni zagrebački rock bend Pips, Chips & Videoclips. Jedan od najpoznatijih hrvatskih rock sastava predvođen sjajno raspoloženim Dubravkom Ivanišem Ripperom održao je koncert o kojem će se još dugo pričati. Ujedno je to bendu bila i generalna proba pred veliki koncert koji će 10. rujna održati na Šalati. Obećali su da će u Slavonskom Brodu nastupiti bez puno kalkuliranja, a pjesmama “Nogomet”, “Seks u školi”, “Plači”, “K1”, “Gume na kotačima”, “Htio bi da me voliš” i ostalim hitovima raspametili su publiku.

Za finale koncertnih nastupa zadužen je bio Neno Belan i njegovi Fiumensi. Kao što to uvijek biva na njegovim koncertima, sinergija s publikom bila je na vrhunskom nivou, što je Neno odmah prepoznao i gradio na tome repertoar plesnih pjesama. Iako je ove godine već nastupio u Slavonskom Brodu, čini se da je ostavio odličan dojam jer ga se publika očito nije zasitila. Izveli su presjek hitova svoje dugogodišnje karijere, a koncert je obilježila i premijerna izvedba novog singla “Jube moja znaj”. U predivnoj Tvrđavi Brod nije bilo osobe koja je mirno stajala na taktove pjesama “Rijeka snova”, “Sunčan dan”, “Ponoćna zvona”, “Oceani ljubavi”, “Ella ee”, “Ludo zaljubljen”.

Festival se i ove godine održao u suradnji s Gradom Slavonskim Brodom i Turističkom zajednicom Grada Slavonskog Broda, a osim brojnih glazbenih sadržaja, obilježile su ga dnevne aktivnosti i promocije. Croatia Records je predstavila festivalski CD i druga nova hvalevrijedna izdanja – “Greatest Hits Collection” grupe Flyer, album “Stages of Love” grupe Code 369 i “Vanj love” slavonske grupe Vanja i Nešvil funk te potpisivanje ekskluzivnog izvođačkog ugovora sa Zvonimirom Ćosićem Chosqueom. Promocije i ostale festivalske aktivnosti su live svirkama okrunili Ivan Sever Trio, sjajna grupa mladih glazbenika predvođena perspektivnim Ivanom Severom.

6. Izdanje CMC 200 Slavonija festa je iza nas, dojmovi se još uvijek zbrajaju, a već se veselimo novom izdanju. Uspješni festival je i ove godine ponovno okupio velik broj posjetitelja željnih live izvedbi pop i rock glazbe.

Foto: Dario Njavro

(6640)

Koncertnim spektaklima u Tvrđavi Brod završen 6. CMC 200 Slavonija fest