“Di si lipa”, novi hit splitske grupe Trio Gušt

Legendarni splitski Trio Gušt objavio je novi singl “Di si lipa”.

Nakon nešto više od pola godine od posljednjeg singla “Mare”, Želimir DundićRade Konstantinović i Gordan snimili su po svemu sudeći, ljetni hit. U prilog tome govore brojne pohvale i pregledi koje su skupili u samo jedan dan od objave.

“U slučajnom razgovoru s Juricom Pađenom, našim starim prijateljem, rekao sam daj Jura, ako ti padne što na pamet, napravi neku veselu pjesmu u našem stilu. Nije prošla ura vremena on govori imam nešto aktualno, taman za vas”, objasnio je Dundo, frontman grupe.

Jurica Pađen napisao je glazbu i tekst, a aranžmanski je pjesmu upakirao Ante Toni Lasan. Za pjesmu je odmah snimljen i videospot u režiji Marija Krište, a uz vesele članove trija protagonisti u videu su i Magdalena Igor.

Ovaj legendarni splitski trio već je četrdeset godina u istom sastavu, a svoj prvi studijski album “Trio Gušt Split” objavili su 1985. godine. Naslovima njihovih albuma poput “Fešta”“Dernek”“Tulum Domjenak”“Fajrunt”, “Šušur” i ostalima nagovjestili su i karakter svojih pjesama. Bilo da se radi o obradama ili autorskim pjesmama Trio Gušt je svojim slušateljima uvijek garantirao veselje.

Inače, trio je nastao kad su kao članovi KUDŽ Filip Dević trebali poći na turneju po Australiji i Novom Zelandu. Zbog nedostatnih financijskih sredstava, odlučeno je da Dundić, Konstantinović i Šegvić ne idu, a folklorna skupina koja je otputovala plesala je uz glazbenu matricu stoga su njih trojica iz dišpeta istupili iz društva. Nastanak grupe i što ih je sve ove godine održalo zajedno Dundo je opisao u svojoj knjizi “Priče pokraj puta” objavljenoj prije pet godina.

Zavidne energije i nakon četrdeset godina, Trio Gušt u planovima su za ljetnu sezonu, a otkrili su kako im je velika želja nastupiti i na predstojećem CMC festivalu u Vodicama.

(31)

“Di si lipa”, novi hit splitske grupe Trio Gušt