Dino Merlin očarao Beograđane: u Areni zavladao huk koji će još dugo odjekivati u povijesti glazbe ovih prostora

Dino Merlin je, nakon održana dva od ukupno četiri koncerta koje će održati u beogradskoj Štark Areni, po ko zna koji put očarao i osvojio srca svih prisutnih! 

Davno rasprodana Štark Arena bila je i drugu noć za redom popunjena do posljednjeg mjesta. Doslovno dvadeset tisuća ljudi pjevalo je kao jedan, smjenjivale su se suze i smijeh, a gromoglasan huk publike iz emocijom preplavljene srpske prijestolnice, zasigurno će još dugo odjekivati kroz glazbenu povijest regije.

Mjesecima unazad Beogradom je vladala prava “merlinomanija”, za najavljene koncerte tražila se karta više, a Štark Arena je bila premala da primi sve obožavatelje ovog sarajevskog glazbenog virtuoza kojem se druge noći pridružio i legendarni Zdravko Čolić. Mnogi od njih danima su čekali pred dvoranom kako bi osigurali svoje ulaznice, no karte su bile razgrabljene dan za danom kako se otvarao novi termin.

Foto: Željko Vidinović

Da s razlogom legendarni kantautor uživa reputaciju najuzbudljivijeg live izvođača na našim prostorima, uvjerio nas je po ko zna koji put još jednim nesvakidašnjim glazbeno-scenskim spektaklom.

“Glazba spaja ljude i budi ono najbolje u nama, posebno kada ovako pjevamo zajedno, kada smo rame uz rame. Tad nam i nepoznate osobe postaju nekako poznatije, bliske i kao da se otvore neka nova vrata i uđe neko novo svjetlo u naš svijet. Vi ste to svjetlo i zbog ovako divnih ljudi kao što ste vi moj život ima smisla”obratio se Merlin publici usred koncerta prekidan ovacijama fanova.

Kako je Dino Merlin umjetnik koji svaki put iznova donosi nešto novo i ništa ne prepušta slučaju, publika je pored najnovijih hit singlova i omiljenih pjesama iz njegove bogate glazbene karijere, uživo imala priliku da premijerno čuje i neke od dobro poznatih hitova u novom ruhu.

Foto: Željko Vidinović

Kao posebno iznenađenje večeri, na prvom od četiri rasprodana beogradska koncerta, ovaj sarajevski glazbeni čarobnjak počastio je publiku premijerno s dvije nove pjesme“Skoro će zima” nova je balada iz njegove kreativne radionice, a u isto vrijeme objavio je i duet “Ne radujemo se” s beogradskim multiinstrumentalistom Markom Louisom.

To je nastavak jedne posbne umjetničke priče, Merlinovog specifičnog glazbenog izraza, zbog čega već četiri desetljeća dominira popularnom glazbenom kulturom ovih prostora.

“Veza s mojom publikom je neraskidiva i povezana specifičnim nitima, nepresušnom energijom i povjerenjem koje traje evo već skoro 40 godina! Jako mi je drago što moja glazba pronalazi put do novih generacija, spaja ljude koji slušaju moje pjesme, pjevaju ih i traže utjehu u njima.” – rekao je Dino. 

Foto: Željko Vidinović

Produkcija u rangu najvećih svjetskih standarda, praćena impozantnim svjetlosnim i specijalnim efektima, uz izrazitu scensku energiju ovog umjetnika, doprinjeli su dojmu vrhunske glazbene čarolije po kojoj su prepoznatljivi koncerti ovog slavnog kantautora.

Kako je interes za ovaj glazbeno-scenski spektakl bio nevjerovatan, upravo su koncerti u srpskoj prijestolnici i početak jesenskog djela turneje “Mi”, koja je prošle godine krenula obilaziti svijet i obarati rekorde posjećenosti u svim gradovima i državama u kojima gostuje. Nakon četiri koncerta u Beogradu, slijede dvije rasprodane dvorane u Zürichu, četiri Arene zaredom u rasprodanom Zagrebu i potom dvije Arene u Skopju.

Kraj 2023. godine dugo će se pamtiti na ovim prostorima kao glazbena era najslavnijeg sarajevskog umjetnika.

Naslovna fotografija: Željko Vidinović

(16)

Dino Merlin očarao Beograđane: u Areni zavladao huk koji će još dugo odjekivati u povijesti glazbe ovih prostora