Dražen Žanko predstavlja novi singl s aktualnog albuma

“Moja lička zima” naziv je novog albuma Dražena Žanka, a singl koji nam predstavlja zove se “Stare Like nema više”.

Glazbu za ovu pjesmu (kao i za cijeli album) potpisuje Dražen Žanko, tekst Pavao Šulentić, a aranžman Antonio Zadro. Pjesma “Stare Like nama više” odličan je spoj nostalgičnog i gotovo narodnog Šulentićevog teksta i modernog skladateljskog pristupa Dražena Žanka. I ova skladba, poput svih ostalih s ovog albuma, zvuči kao da je već dugo među nama i kao da je proizišla iz duha naroda i tradicije koja počiva u svakom ličkom čovjeku.

Za pjesmu “Stare Like nema više” napravljen je lyric video koji je prepun kadrova i običaja tog podneblja. Dražen Žanko ugodno je iznenađen reakcijama publike na ovaj singl, kao i na cijeli album. Naime, i sam kaže da je primio veliki broj pozitivnih kritika, pogotovo iz naše dijaspore gdje živi jako puno ljudi iz Like. Samim tim stigle su konkretne ponude za turneje i koncerte po Kanadi i Americi gdje gotovo i ne postoji mjesto u kojem ličani nemaju svoj zavičajni klub.

Čini se da je tandem Dražen Žanko i Pavao Šulentić pronašao zajednički stvaralački izričaj koji ima svoju publiku, tim više što Žanko već duže vrijeme nije imao novo izdanje. I ovoga puta potvrdio je status vrhunskog umjetnika i jednog od bardova domaće estradne scene.

Foto: Filip Bušić

 

(10)

Dražen Žanko predstavlja novi singl s aktualnog albuma