Dražen Žanko snimio dugoočekivani album, u prodaji je “Moja lička zima”

Nakon duže pauze, Dražen Žanko je snimio novi album – “Moja lička zima”, na kojem se nalazi jedanaest novih pjesama.

Glazbu za sve pjesme potpisuje Dražen Žanko, tekstove Pavao Šulentić, a aranžmane je raspisao Antonio Zadro.

Skladbe s ovog albuma odličan su spoj tekstova napisanih u duhu ličke tradicije, ličkih običaja i filozofije življenja u tom kršnom kraju (odlazak od kuće, težak život u dijaspori, domoljublje, povratak u rodni zavičaj), dok glazba i produkcija odišu modernim pristupom uz zvukove zabavnog i pop izričaja.

Uz vrhunsku glazbenu ekipu (u svakom segmentu produkcije) kojom je Žanko okružen, bilo je za očekivati da i ovaj album bude zaista kvalitetan. Materijali su snimljeni u studiju ADRIA – PRO, miksano je u studiju AZART, a Goran Martinac iz Croatia Recordsa masterirao je snimku. Prateće vokale pjevali su: Jadranka Krištof, Daria Hodnik, Nado Santini i Branimir Lasan. Dizajn, fotografiju i grafičko uređenje omotnice potpisuje Studio Bachrach & Kristofić.

Svestrani organizator i izvršni producent cijelog projekta je već spomenuti tekstopisac dr. Pavao Šulentić, a on vjeruje da su ovim albumom pogodili “u sridu”, te da će svi Ličani, ali i drugi ljubitelji Žankovog glazbenog stila, kupnjom ovog albuma doći na svoje. Osim domaćeg tržišta, njihova publika je i hrvatska dijaspora u Kanadi i Americi gdje je doselio veliki broj ljudi s područja Like i Velebita.

Nema sumnje da će izdanje “Moja lička zima” doprijeti do slušatelja koji godinama čekaju da Dražen Žanko iz svog glazbenog arsenala “ispali” nešto posve novo. Uskoro nas očekuju videospotovi i promotivni koncerti, a vrlo vjerojatno i velika turneja za hrvatsku dijasporu.

Album “Dražen Žanko – Moja lička zima” možete kupiti po cijeni od 89,00 kn.

(192)

Dražen Žanko snimio dugoočekivani album, u prodaji je “Moja lička zima”