Električni orgazam uživo iz Tvornice Kulture ekskluzivno na streamingu

Ili kako zvuče “Les Chansones Populaires” 40 godina kasnije

Tvornicom Kulture zavladao je Električni orgazam – bila je subota, 4. studenog, a Gile i ekipa još su se jednom popeli na pozornicu velikog pogona Tvornice Kulture pred krcat auditorij.

Povod koncertu bila je obljetnica albuma “Les Chansones Populaires”, koji je 2023. proslavio 40 godina od prve objave. Neposredno pred koncert, objavljeno je i remasterirano obljetničko reizdanje, ovaj put u deluxe pakiranju i na žutom vinilu.

Na koncertu su odsvirali šest od osam pjesama s obljetničkog izdanja, a većinu njih  – osim “Locomotion”, nisu svirali pred publikom punih 40 godina, niti planiraju u budućnosti, pa je ovaj koncert svakako bio ekskluzivna prilika za uživo poslušati “Popularne pjesme” po izboru kultnog rock benda.

Kako ne bi ekskluzivitet ostao samo u dvorani te subote u studenom, pala je odluka da se snimi dio koncerta tijekom kojeg Gile i ekipa izvode upravo odabranu pjesmaricu popularnih pjesama, odnosno svoj “Les Chansones Populaires” – 40 godina kasnije, ali vjerojatno s istom strasti i elanom kao i davne 1983.

Foto: Boris Ščitar

(12)

Električni orgazam uživo iz Tvornice Kulture ekskluzivno na streamingu