Glazbena nagrada Porin za životno djelo posthumno pripast će velikanu hrvatske glazbe Krunoslavu Kići Slabincu

Glazbena nagrada Porin za životno djelo na ovogodišnjoj dodijeli priznanja, nažalost posthumno, pripast će velikanu hrvatske glazbe Krunoslavu Kići Slabincu.

Upravni odbor Porina dodjeljuje nagradu za životno djelo onim umjetnicima koji su svojim radom, uspjesima i ostavštinom znatno doprinijeli hrvatskoj glazbenoj kulturi, onima koji su tu kulturu stvarali.

Legenda tamburaške glazbe, pionir rocka sa svojim sastavima, Kon- Tiki, Tornado i posljednjim, Dinamiti, prekretnicu u karijeri ostvaruje 1969., kada s pjesmom “Samo zbog ljubavi” nastupa na Splitskom festivalu na Prokurativama.

Hitovi “Tvoj dječak je tužan”, “Plavuša”, “Zbog jedne divne crne žene”, “Tri slatke riječi”…, vinuli su Kiću u sam vrh tadašnje jugoslavenske glazbene scene. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća vraća se tamburici i okreće se slavonskoj, narodnoj glazbi s kojom je postizao velike uspjehe.

S više od 500 snimljenih pjesama na brojnim singl i LP pločama te CD-ima, među kojima je otpjevao evergreene zabavne i narodne glazbe, Kićo Slabinac ostavio je nezaobilazan trag u hrvatskoj glazbenoj baštini.

(19)

Glazbena nagrada Porin za životno djelo posthumno pripast će velikanu hrvatske glazbe Krunoslavu Kići Slabincu