Godišnjica izdanja ‘Bijelo dugme – Box set deluxe’

Na današnji dan, prije 9 godina napravljen “Bijelo dugme – Box set deluxe”, koji obuhvaća kompletnu diskografiju jednog od najvećih rock bendova s ovih prostora.

“Bijelo dugme – Box set deluxe” sastoji se od svih devet studijskih albuma Bijelog dugmeta na 180-gramskom vinilu, a u box setu nalazi se i bonus singlica “Top/Ove ću noći naći blues”, knjiga “Bijelo dugme” s nikad ispričanim detaljima o velikoj karijeri ovog benda, nikad objavljene fotografije i dokumenti te rijetke memorabilije grupe.

Bend koji je 1974. niknuo na temeljima glazbe šezdesetih i njenih prvaka kao što su The Beatles, The Rolling Stones, The Who i drugi donio nam je cijeli niz hitova na pločama “Kad bi bio bijelo dugme”, “Šta bi dao da si na mom mjestu”, “Eto! Baš hoću!”, “Bitanga i princeza”, “Doživjeti stotu”, “Uspavanka za Radmilu M.”, “Bijelo dugme”, “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo” i “Ćiribiribela”. Ovi su epohalni albumi još jednom ugledali svjetlo dana i to u ranije nikad doživljenoj kvaliteti. Naime, za ovu posebnu prigodu sva izdanja Bijelog dugmeta remasterirana su u svjetski poznatom Abbey Road studiju pod paskom Seana Mageeja.

(16)

Godišnjica izdanja ‘Bijelo dugme – Box set deluxe’