Indexi i prijatelji u Lisinskom će proslaviti 60 godina od osnivanja legendarne grupe

Indexi i prijatelji obilježavaju 60 godina od osnivanja kultnog sarajevskog benda, 24. listopada u Lisinskom.

U ovom zanimljivom i emotivnom projektu pjevat će se bezvremenski hitovi kao što su “Bacila je sve niz rijeku”, “Sanjam”, “Balada”, “Da sam ja netko”, “Sve ove godine”, “Plima”, “Jutro će promijeniti sve” i dr., a s raznih strana svijeta okupit će se živući članovi benda: Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta koji je glazbenu karijeru započeo u Indexima, te gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić. Uz njih na pozornicu će stati kombinacija starijih i iskusnijih te mladih pjevača vrhunskih vokalnih kvaliteta.

Pjevat će Dado Topić, Hari Mata Hari, Zoran Predin, Neno Belan, Branko Đurić-Đuro, Dino Jelusić, Nermin Puškar, Bojana Stamenova, Amel Čurić, Tamara Todevska, Dejan Cukić.

Indexi su najdugovječnija i najznačajnija bosanskohercegovačka pop-rock grupa i jedna od najboljih ex-yu grupa koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine.
U tome su razdoblju objavljena dva studijska albuma, 27 singlova te 12 kompilacijskih albuma, no poznato je i to da više njihovih pjesama dosad nije objavljeno.

Ulaznice za ovaj koncert možete osigurati na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te online na ulaznice.hr i eventim.hr.

(12)

Indexi i prijatelji u Lisinskom će proslaviti 60 godina od osnivanja legendarne grupe