Josipa Lisac održava svoj prvi virtualni koncert

Bliži se Valentinovo, dan koji osim slavlja ljubavi bilježi i rođendan jedinstvene glazbene dive Josipe Lisac.

Rođena 14. veljače 1950., već prvim pojavljivanjem u javnosti izaziva pravu senzaciju kod široke publike – u pjevanju sublimira sve ono najbolje iz najrazličitijih glazbenih žanrova, a njezin prvi festivalski nastup, na najvećem onodobnom festivalu zabavne glazbe u Opatiji, najavljuje dolazak i pojavu izuzetne pjevačke osobnosti na ondašnju glazbenu scenu.

1973. godine je uz njezinog životnog partnera i skladatelja Karla Metikoša, te Ivicu Krajača, jednog od najboljih tekstopisaca, snimila svoj prvi album „Dnevnik jedne ljubavi“, glazbeni klasik, te ponajbolji i prvi konceptualni album hrvatskog rock’n’rolla.

Karijeru je ispunila nezaboravnim pjesmama i performansima, što je među ostalim priznanjima potvrdila i nagrada Porin za životno djelo koja joj je dodijeljena prošle godine, a 2015. Josipa, Ivica Krajač i Karlo Metikoš, koji nas je nažalost napustio 10. prosinca 1991., nagrađeni su posebnim Porinom za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe za „Dnevnik jedne ljubavi“. Glazbenica na sceni djeluje više od pedeset godina, a značajan glazbeni odjek ostvarila je svojom specifičnom bojom glasa, različitim glazbenim stilovima, te posebnom scenskom pojavom.

Nenadmašna interpretatorica će na rođendan održati svoj prvi virtualni koncert. Publiku će ovog puta 14. veljače provesti kroz audiovizualni spektakl uz posebnu scenografiju, te neke od najvećih hitova iz svog bogatog glazbenog kataloga. Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl dostupne su putem sustava Entrio.

(12)

Josipa Lisac održava svoj prvi virtualni koncert