Kantautor Chosque na streaming servisima objavio prvi solo album “Amen, finito, kaput” i najavio CD izdanje

“Amen, finito, kaput” naziv je prvog studijskog albuma slavonskobrodskog kantautora s dugogodišnjom zagrebačkom adresom, Zvonimira Ćosića, koji nosi umjetničko ime Chosque.

Riječi “amen, finito, kaput” ne označavaju kraj njegove karijere koja traje točno 40 godina, nego kraj prve faze njegove solo karijere, odnosno konačni izlazak albuma na kojemu radi od 2020. godine. Album najavljuju singlovi “Samo dan”, triptih “Imam tvoju riječ ft. Trio Maršrutka / Knockdown / Putovanje” i “Ni u snu”, a s izlaskom albuma otkrio je i pjesme “Volio bih”, koju je za njega napisala kantautorica Adari, “Davno”, koju mu je poklonio kantautor Mahir Kapetanović Mahkey, te “Bend je svirao tu noć”. Ove tri do sada neobjavljene pjesme dobile su i lyric videe u produkciji CroRec Videa. Glazba ga je dovela do jednog od najboljih hrvatskih producenata novije generacije, Rejhana Okanovića, koji u svojim referencama ima imena kao što su Lu Jakelić, Tina Vukov i Damir Kedžo.
“Zapravo alfa i omega svega što čujete na albumu je Rejhan Okanović Regi, magiju uz posljednja četiri videospota stvorio je Dinko Čvorić Doringo, izvrsne fotografije za cover albuma i još puno toga za mene napravio je Nikola Knežević, a dizajn albuma radio je Zorislav Knežević. Zahvalio bi zaista svima koji su ostavili svoj trag u ovoj mojoj maloj priči. Umjesto da popijete tri do četiri piva, uskoro ćete moći u rukama imati komadić nečijeg dugogodišnjeg životnog sna. Pozivam vas da poslušate moju glazbu i dopustite da pokuša dobaciti vas”, rekao je Chosque.

Foto: Doringo Videography

Emocija koju možete osjetiti u njegovom autorskom pečatu, glasu i izvedbi, unikatan je jezik kojim komunicira Chosque tijekom svoje karijere. U baladnom dijelu albuma nježan duboki glas, a zatim u energičnijim pjesmama prodoran bariton s rašpom, ono je što također obilježava ovog zanimljivog glazbenika s velikim iskustvom; od benda XIII. Apostol, preko grupe Stop, odnosno Zlatnih akorda, do brojnih glazbenih suradnji, uključujući i prijateljstvo s novovalnim kantautorom Krešimirom Blaževićom iz The Animatora nakon čije prerane smrti sudjeluje u nizu hommage koncerata.

Foto: Nikola Knežević

Chosque je dugo tu, ali ga još treba otkriti. Njegov talent i smisao za pisanje odišu jedinstvenošću i sigurno će pomoći publici da ga otkrije. “Amen, finito, kaput” zatvara jedno važno glazbeno i životno razdoblje Chosquea. Neke od pjesama već su zaživjele na klupskim pozornicama, a vrijeme pred nama će u naletima poput vjetra donijeti još koncerata i njegove glazbe – iskrene, emotivne, životne i zaljubljive.

(10)

Kantautor Chosque na streaming servisima objavio prvi solo album “Amen, finito, kaput” i najavio CD izdanje