Karma

Grupa Karma nedavno je potpisala ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records, pod čijom etiketom izlazi i novi album pod nazivom „Party do zore“. U nastavku vam donosimo veliki intervju sa članovima ove megapoularne dance atrakcije!

Ostajete  li na novom albumu dosljedni  svom prepoznatljivom dance stilu, ili ćemo pak čuti neku novu Karmu?

Pipi: Trudimo se ostati vjerni „Karma“ zvuku, ali isto tako pokušavamo poboljšati i unaprijediti naš stil. Potrudili smo se novim albumom predstaviti publici  „zreliju“ KARMU s donekle „mekšim“ zvukom te smo dali više prostora našoj Tari da kroz stihove i ona unese dio sebe. Tara je za novi album napisala stihove za nekoliko pjesama, a ostale potpisuju naš dragi prijatelj Boytronic te dugogodišnji suradnici Fayo, Darus i Amon.

Na albumu se nalaze i tri obrade popularnih evergreena. Koje ste pjesme obradili, kako one zvuče u dance izvedbi?

Neno DJ: Obradili smo pjesme  „Željo moja“ (Doris Dragović), „Bolje biti pijan nego star“ (Plavi orkestar) i „Da te mogu pismom zvati“ (Klapa Maslina).

Svaka obrada je napravljena u drugačijem stilu. Već smo imali prilike vidjeti da su reakcije na prve dvije obrade odlične, redovito ih izvodimo i na našim koncertima. „Željo moja“ je tokom prošle godine izvrsno prihvaćena na radio postajama i u klubovima, a još su bolje reakcije bile na „Bolje biti pijan nego star“ koja je uvrštena na mnogobrojne inozemne kompilacije.  Tokom ljeta ćemo uz single „Party do zore“ prezentirati i izvoditi pjesmu „Da te mogu pismom zvati“,  za koju  smo sigurni da će se također svidjeti našoj vjernoj publici.

Prvi najavni singl „ Party do zore“ već se vrti na radio valovima. Kakve su reakcije publike?

Pipi: Prateći reakcije publike na brojnim nastupima „feeling“  je da će singl biti odlično prihvaćen! Uskoro nas s pjesmom „Party do zore“ očekuje i nastup na „CMC festivalu“ u Vodicama za koji Tara i naše lijepe plesačice pripremaju „vatrenu“ koreografiju.

Grupa Karma jedna je od rijetkih grupa u Hrvatkoj koja se može pohvaliti uspješnom intrenacionalnom karijerom. Kako vam je to pošlo za rukom?

Tara: Malo sreće, puno rada, i svakako  dobre pjesme koje su uvijek bile u trendu i time nam olakšale put do internacionalnog uspjeha. Ne smijemo zaboraviti da nam je u cijeloj priči u početku najviše pomogao naš uspjeh u Češkoj i Slovačkoj. Uvijek smo radili na način da smo sve singlove i video spotove snimali i na hrvatskom i na engleskom jeziku, tako da su naši inozemni partneri i diskografi imali ipak nešto lakši posao da nas predstave publici.  Možemo se pohvaliti da su naše pjesme objavljene na više od 250 kompilacija u brojnim zemljama Evrope, Azije, pa čak i u Americi. Pjesme „Seven days“ (Sedam dana), „Amore mio“ i mnoge druge bile su na top listama radio postaja u Italiji, SAD-u, Brazilu, Njemačkoj, Japanu… Naš prvi album na engleskom jeziku „Seven days“ objavljen je u Kini, Ukrajini, Indoneziji, a sva izdanja na hrvatskom jeziku su u Češkoj i Slovačkoj prodana u duploj platinastoj tiraži.

Neno: Možemo se pohvaliti da svi kod kuće imamo po jedan zid prepun platinastih i zlatnih CD-a 🙂

Prvo strano tržište koje ste probili bilo je Češko, gdje su vas na koncertima i gostovanjima dočekivali doslovno kao kraljeve. Kakav je to doživljaj?

Tara: Konačno smo „na vlastitoj koži“ osjetili onaj isti osjećaj i neopisiv adrenalin kojeg, pretpostavljam, imaju „velike“ svjetske zvijezde. Prekrasno i nezaboravno. Imali smo potrebu odužiti se češkoj publici za takav fenomenalan prijem, pa smo snimili i obrade dvije pjesme na češkom jeziku, „Sladke mameni“ i „Decibely Laski“. Obe su postale mega-hitovi.

Pipi: Već na prvoj turneji dočekale su nas prepune dvorane, a kasnije smo imali sreću da u nekoliko navrata „punimo“ i stadione i velike sportske dvorane.  Brojni češki fanovi su čak zbog nas preko ljeta dolazili u Istru i tražili nas po plažama, ha ha.

Neno DJ: Imali smo i priliku upoznati se ili nastupati s mnogim poznatim izvođačima poput Erosa Ramazzottija, grupe „Frankie Goes to Hollywood“, Ruslane, Danzela, Tiziana Ferra. A pjesma „Malo pomalo“ je čak odabrana kao službena pjesma Svjetskog prvenstva u hokeju održanom u Pragu.

Kako ste dočekani u dalekoj Kini?

Tara: Svi strahovi koje smo imali prije turneje su „pali u vodu“ (u pozitivnom smislu). Doček je bio fenomenalan, odaziv publike izvrstan a ushićenja nije nikada falilo. Predivno.

Pipi: Promovirali smo našu englesku verziju albuma „Seven days“ u suradnji s diskografskom kućom „EMI“– Asia. Pokazalo se da Kinezi već od ranije poznaju naše pjesme, jer su hrvatske verzije naših hitova već „rasturale“ po klubovima dvije godine prije našeg dolaska s engleskim albumom. Posebno su nas oduševili njihove ogromne diskoteke i brojne tehnološke „novotarije“ koje smo otkrili.

Radite i  na drugom albumu na engleskom jeziku koji bi trebao uskoro biti dovršen.  Kako će teći njegova promocija i promotivna turneja?

Neno DJ: To je teško unaprijed reći, ali svakako ćemo se potruditi da opet odemo na turneju u Kinu, a možda i u još poneku zemlju Azije, gdje se pokazalo da nas slušaju i „vrte“ po klubovima. Krajem godine planiramo i novu turneju po Češkoj i Slovačkoj.

I za kraj, kakvi su planovi za ljeto?

Svi: Sunce, plaža i koncerti duž jadranske obale… I „party do zore“!

(1330)

Karma