Klapa Nostalgija slavi 40 godina rada velikim koncertom u Lisinskom

Povodom 40 godina rada, Klapa Nostalgija održat će veliki koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 12. lipnja. 

Od okupljanja s umjetničkim voditeljem, maestrom Dinkom Fiom i prvog javnog nastupa održanog davnog 22. travnja 1983. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, tijekom četiri desetljeća klapa Nostalgija održala je više od 1200 javnih nastupa (na akademijama, promocijama, obljetnicama, izložbama, festivalima, smotrama i susretima klapa, snimanjima, samostalnim koncertima i drugim prigodama), snimila oko 600 studijskih minuta klapske vokalne glazbe i sudjelovala u desecima radijskih i televizijskih emisija.

Djelujući neprekinuto i nastupajući u Zagrebu, širom domovine i diljem svijeta u petnaestak zemalja na tri svjetska kontinenta, klapa Nostalgija profilirala se kao autohtono i samosvojno glazbeno tijelo, u prvom redu izvodeći izvornu tradicijsku glazbu, ali i njegujući i interpretirajući široku lepezu drugih srodnih glazbenih žanrova. Nastupila je na 27 omiških Festivala dalmatinskih klapa od 1987. do 2019. s osvojenih preko 30 festivalskih nagrada i priznanja. Tu je i osam objavljenih kompaktnih nosača zvuka (uključujući dva dvostruka albuma) od kojih su čak tri dobila prestižnu nagradu Porin u nekoliko kategorija.

U povodu 40. obljetnice klapa Nostalgija održava svečani koncert s gostima. To su Radojka Šverko, Davor Radolfi, Neno Belan uz instrumentalnu pratnju orkestra Tonija Eterovića.

Domaćin programa je dramski umjetnik Vedran Mlikota.

Foto: Lisinski.hr

(23)

Klapa Nostalgija slavi 40 godina rada velikim koncertom u Lisinskom