Klasicizam i avangarda Francuske i Italije u Zagrebu

Ulazak na koncert koji će se održati 13. listopada 2021. u Maloj dvorani Lisinskog besplatan je uz pozivnice koje se podižu na blagajni Lisinskog barem pola sata prije početka koncerta.

Oboistica Marika Lombardi i pijanist Franco Venturini vrhunski su talijanski umjetnici sa stalnim adresama u Parizu.

Marika Lombardi diplomirala je s najvišim ocjenama na milanskom Konzervatoriju Giuseppe Verdi kod maestra Sergija Possidonija. Prvi je put nastupila u Dvorani Verdi sa Simfonijskim orkestrom Giuseppe Verdi pod ravnanjem Danielea Gattija. Svira u više orkestara i komornih sastava, umjetnička je ravnateljica nekoliko glazbenih festivala te djeluje na više pariških konzervatorija.

Franco Venturini je diplomirao s najvišim ocjenama na konzervatoriju Bruno Maderna u Ceseni. Posvećen je pijanizmu i skladanju te izvođenju suvremene i elektroničke glazbe, o kojoj i drži seminare na konzervatorijima i fakultetima.

Program je ostvaren u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu. 

Koncert se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera, bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde ili negativnog antigenskog testa te uz obvezatno nošenje maski za lice te pridržavanje općih higijenskih mjera i fizičkog distanciranja.

 

(3)

Klasicizam i avangarda Francuske i Italije u Zagrebu