Koncert Borna Šercar’s Jazziane Croatice feat. LADO uveličat će Svjetski dan glazbe

Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. LADO, nakon promocije albuma “Untamed”, održane u Tvornici Kulture u sklopu Jazz.hr festivala, nastavljaju dalje s ljetnom koncertnom turnejom.

Ovaj umjetnički kolektiv svoj novi nastup imat će u sklopu kulturno-zabavnog programa “Iznad Zagreba”, u utorak 21. lipnja 2022. u 19 sati na Medvedgradu.

Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. LADO, osim što sudjeluju u spomenutom kulturnom programu, svojom će izvedbom uveličati i Svjetski dan glazbe. Koncertom će i dalje promovirati novoobjavljeni nosač zvuka “Untamed” te pokazati kako na sceni funkcionira ova neodoljiva sinergija jazz i etno glazbe. Ovim koncertom umjetnički kolektiv podržao je i projekt “Iznad Zagreba”, koji je namijenjen svima koji vole boraviti u prirodi, a imaju sklonost prema kulturnim sadržajima.

Na umjetnički aspekt ovog koncerta osvrnuo se umjetnik Borna Šercar, koji je idejni začetnik spajanja hrvatskog melosa i etna s jazz izričajem. O svom šestom albumu s Jazzianom Croaticom, koji je ovoga puta ugostio LADO, Borna navodi: “Spojili smo Jazzianu  i tradicijski pristup Lada glazbi te dobili jedan poseban projekt baziran na odličnim skladbama i legendama koje oživljavaju priče Ivane Brlić Mažuranić i druge mitske priče i legende. Ovo je naš autohtoni hrvatski produkt koji publici prenosi jedan jedinstveni snažan doživljaj.”

Ulaznice su dostupne preko sustava Entrio.hr. Organiziran prijevoz do Medvedgrada naplaćuje se posebno.

Osim na Medvedgradu, Borna Šercar’s Jazziana Croatica i LADO održat će koncerte i 29.6. u Novalji, 30.6. u Bolu, 1.7. u Selcu, 2.7. u Šibeniku, 21.7. u Grožnjanu, 22.7. u Poreču, dok će 12.7. u Sisku nastupiti sama Jazziana.

Foto: Petra Slobodnjak

(5)

Koncert Borna Šercar’s Jazziane Croatice feat. LADO uveličat će Svjetski dan glazbe