Kultni album “Bitanga i princeza” Bijelog dugmeta  dostupan je na digitalnim platformama

Nakon što je prošli tjedan pušten u pretprodaju, četvrti, najambiciozniji i po mnogima najbolji album kultnog Bijelog dugmeta – “Bitanga i princeza”, sada je dostupan i na digitalnim platformama.

Četrdeset i pet godina poslije, ovaj kultni album miksan je s originalnih 24-kanalnih vrpci koje su sve ove godine pažljivo čuvane u arhivi Croatia Recordsa. Vinilno izdanje albuma “Bitanga i princeza” u Abbey Road Studios rezao je Sean Magee, Grammyem nagrađeni ton majstor, a za novi miks albuma zaslužan je Goran Martinac iz Croatia Records Studija.

180-gram vinil dolazi i s download karticom s wav verzijama svih pjesama. Uz stereo verzije mikseva, spremna je Dolby Atmos verzija za digitalne servise kao i hybridni Super Audio CD s HiRes Stereo verzijom, te 5.1 surround mixom koji je u legendarnom Abbey Road studiju masterirao Simon Gibson.

No, nije samo zvuk taj koji će oduševiti diskofile. Obljetnički album “Bitanga i princeza” dolazi s originalnim cenzuriranim omotom Dragana S. Stefanovića!

Album donosi sedam izvrsnih pjesama – “Na zadnjem sjedištu moga auta”, “Ala je glupo zaboravit’ njen broj”, “Bitanga i princeza”, “A koliko si ih imala do sad” i “Ipak, poželim neko pismo” te emotivne balade “Kad zaboraviš juli” i “Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš” u kojima Bijelo dugme prati simfonijski orkestar i zbor.

“I iz današnje perspektive, album ‘Bitanga i princeza’ jedan je od najzanimljivijih ostvarenja u ukupnoj produkciji Bijelog dugmeta. Osobno to doživljavam i kao svoj vrhunski doseg u davnim sedamdesetim godinama”, rekao je Željko Bebek, prvi frontman i po mišljenju mnogih obožavatelja grupe jedan od najboljih vokala Bijelog dugmeta.

Cijelu priču prati i videospot “Bitanga i princeza” iz 1980. godine koji je restauriran i podignut na Full HD kvalitetu u produkciji CroRec Videos.

(14)

Kultni album “Bitanga i princeza” Bijelog dugmeta dostupan je na digitalnim platformama