„Ladies“, novi studijski album Matije Dedića, ušao na prvo mjesto top liste prodaje

HR TOP 40 lista najprodavanijih domaćih albuma broji nove ulaze. Među njima nalazi se „Ladies“, novi studijski album značajnog jazz pijanista Matije Dedića, koji je odmah po ulasku okrunio top listu.

Matija je na albumu okupio čak 16 suradnica, te na sebi svojstven način odao počast ženama. Svoje mjesto na albumu pronašla je i njegova kćer Lu, koja nas je oduševila izvedbom pjesme „Zadnji sati ljeta“.

Na drugom mjestu liste nalazi se kompilacijski album „Rockanje u Vinkovcima“, koji je uz istoimenu knjigu predstavljen na najvećem književnom događanju u Hrvatskoj, Interliberu. Treće mjesto pripalo je Urbanu i njegovoj četvorci s albumom „Lipanj, srpanj, kolovoz“, a u top 5 albuma ušli su Boris Novković i „Gori ulica“.

“Sad mogu slobodno reći da je “Gori ulica” možda i moj najujednačeniji, te stilski najčvršće postavljen album. Kad bi sebe kao glazbenika želio opisati danas, tada bi upravo „Gori ulica“ bio reprezentativan. Pustio bi ovaj album da se vidi tko sam ja kao glazbenik.”, izjavio je Boris.

Novi ulaz ostvarila je i grupa Whiteheads s istoimenim studijskim albumom.

(37)

„Ladies“, novi studijski album Matije Dedića, ušao na prvo mjesto top liste prodaje