Lana.S i Dragianni u ringu

“Zombie Dream” posljednji je službeni singl i spot Lane.S, kantautorice i vrsne instrumentalistice s njenog prvijenca “Avantura”.

Radi se o instrumentalnoj skladbi autora Dragomira Herendića Dragiannija koji je ovu pjesmu prvo napisao samo za gitaru. Surađujući s Lanom na njenom albumu koji potpisuje i kao glazbeni producent došao je na ideju da bi instrumental bio zanimljiv kao duel gitare i saksofona. Ovim rokerskim instrumentalom dvoje iskusnih glazbenika napravili su mali iskorak u instrumentalne vode, a u pjesmi su im se pridružili basistica Tea Mišković i bubnjar Ivan Puž. Izvedbom “Zombie Dream” posebno su oduševili publiku u zagrebačkom Saxu u kojem je Lana Škrgatić nedavno održala koncert.

“U pjesmi ‘Zombie Dream’ smo zaista vođeni samo glazbom, a vjerujem kako ona jednako puno ‘govori’ kao i pjesme sa tekstom. Uživali smo snimajući je i mislim da se u njoj osjeti povezanost i sklonost prema određenom žanru i ekspresiji glazbe”, rekla je Lana.S.

Dragomir Herendić Dragianni, glazbenik je sa dugogodišnjim iskustvom čiji je profesionalni početak glazbene karijere započeo još 1996. godine u grupi Film.  Pet godina bio je gitarista Zabranjenog pušenja te je potpisao i produkciju njihova dva albuma “Bog vozi Mercedes” i “Live in St.Louis”, zadnjih desetak godina potpisuje produkcije albuma Crvene jabuke, a osim suradnje s brojnim domaćim glazbenicima pože se pohvaliti i time da je pozornicu dijelio s nekim od najpoznatijih svjetskih gitarista, Stuom Hammom i Jennifer Batten.

Glazbeni duel saksofona i gitare u videopriču pretočio je redatelj Zdravko Valentin zbog čije su ideje Lana.S i Dragianni po prvi put obukli boksačke rukavice i ušli u ring.

(19)

Lana.S i Dragianni u ringu