Lu Jakelić objavila jedan od najiščekivanijih albuma godine, “Šesto čulo”

Nakon što je singlovima “Zidovi”, “Sjene” i “Kuća” najavila svoje drugo studijsko izdanje, talentirana kantautorica Lu Jakelić objavljuje “Šesto čulo”, jedan od najiščekivanijih albuma ove godine.

Sva tri spomenuta singla zasjela su na službenu HR Top 40 ljestivicu emitiranja, a bojom zvuka, atmosferom i smjelošću sjajno su najavili novi CD. Autorstvo svih 10 pjesama potpisuje upravu Lu, dok je album produkcijski i aranžmanski zaokružio njezin dugogodišnju suradnik Rejhan Okanović. Bubnjar Senad Šuta iz Dubioze Kolektiv pridonio je žešćem zvuku na čitavom albumu, koji se dogodio prirodno, prema utjecaju glazbe koju Lu sluša od srednjoškolskih dana.

“Glazba je zaista moj život. Produkciju albuma svakako planiram, ali teme i ljude ne – privuče ih život i način na koji radim. Još od prvog albuma, krvnički je teško biti svoja bez nekog velikog tima i glazbenog menadžmenta – ali upravo je to tajna uspjeha svega što pokušam – ljudi oko mene koji sve to osjete sami od sebe. Ovaj album je sklop promjena vjerovanja, odlazaka i dolazaka, borbe i hrabrosti. A zvukom mislim da smo svakako puno hrabriji i konkretniji. Najvažnije: ja prva vjerujem da je drugi album bolji od prvog, a kad debitantska glazba uradi ono što je meni – stvarno je bilo puno posla. Sreća prati hrabre!”, izjavila je Lu.

Album “Šesto čulo” nastao je tijekom 2021. godine, a snimljen je u svega 2 tjedna, u drvenom hostelu usred šume u Đurđevcu. Još hrabriji, odvažniji i konkretniji od hvaljenog prvijenca “Sve o čemu sam šutjela”, predstavlja svojevrstan odmak prema alt-popu i rocku, zadržavajući pritom uporište u snažnim tekstovima te čvrstim pjevačkim i instrumentalnim dionicama.

Procesu snimanja albuma prisustvovao je urednik glazbenog portala Music Box, Nikola Knežević, koji nakon preslušavanja novog materijala nije mogao ostati ravnodušan: “Slušajući pjesme koje će se naći na njezinom ‘Šestom čulu’, točno mogu osjetiti to šesto čulo. Ovoga puta dolazi i u obliku nešto tvrđeg zvuka, možda i mračnijih trenutaka, ali i šireg zvuka, nevjerojatne ritam sekcije i sjajnih vokalnih dionica. Jedinstvena je prije svega (Lu), a potom i nadasve dovoljno odrasla u svemu da može biti uzor i svojim, ali i starijim generacijama.” 

Album “Šesto čulo” možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu.

 

(64)

Lu Jakelić objavila jedan od najiščekivanijih albuma godine, “Šesto čulo”