Mahkey u Saxu! – oduševio publiku svojom životnom pričom ispričanom kroz grunge i sevdah

Mahir Kapetanović, odnosno Mahkey, uspješno je spojio grunge i sevdah i snimio kantautorski materijal vrijedan svake pozornosti.

Neobična, ali u konačnici dosta magična fuzija glazbenih žanrova našla se na albumu prvijencu “Osobni karton izbjeglice” kojeg je sa svojim pratećim bendom Mahkey predstavio punom Saxu!.

“Osobni karton izbjeglice” njegova je životna priča o vlastitim borbama, ogledalo njegovih 30 godina života i početak jednog novog života. Dizajn albuma je zapravo ovitak njegovog izbjegličkog dokumenta.

“U studiju mi se nikad nije bilo teško ogoliti, u tom sam se procesu skidao s cuge, a trećina albuma je o toj borbi, o bježanju i ljubavi. Nekako sam kroz taj proces snimanja albuma prestao piti i rekao sam si – Ajde kad ovo već radiš, radi to kako spada, nemoj biti kreten, makni destrukciju i kreni!”objasni je Mahkey.

Koncert su otvorili snažnom baladom “Kada ljubav zavija”, na repertuaru su se još našle “Na slobodi”, grunge poslastica “Nedodirljiva”, te “Povratak domu”, emotivna suradnja s klapom Orebić koja mu se pridružila na pozornici. Priču je zaokružio s aktualnim singlom “Samo nek se sevdah vrati” na kojem mu se pridružio sjajni Blagovest Kisyov.

“Trenutno prolazim kroz neke životne situacije i zadnja pjesma mi je najdraža, ‘Neka me dunav nosi’ i ona je zadnja i napisana i ubačena pred kraj, samo ju ja sviram i to je baš moja duša i ja i ono što sam osjećao. Svirački, ‘Kad ljubav zavija’, to nam je svima u bendu najbolji groove”rekao je Mahkey.

Bez obzira na grunge predznak, sve pjesme na albumu su iznimno pjevne, pružaju i jednu posebnu emociju tipičnu za sevdah, one već otkrivene su došle do srca publike, a ništa manje se ne očekuje niti od ostatka albuma – “Da li znaš (podsjetnik na loše dane)”, “Tramontana”, “Mi smo sretni”, “Obala nevera” i “Neka me Dunav nosi”. U svim ovim pjesmama Mahkey pokazuje svu širinu svojeg talenta, smisla za pisanje i vokalne interpretacije.

Foto: Karla Matulina

(6)

Mahkey u Saxu! – oduševio publiku svojom životnom pričom ispričanom kroz grunge i sevdah