Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a očarali izvedbom na koncertnoj promociji albuma “Candide” – LP od danas u prodaji

Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a jučer su u prepunom Klubu Komedija održali koncertnu promociju albuma “Candide” koji je od danas na LP izdanju dostupan na webshopu Croatia Records., a objavljen u suizdanju HRT-a i Croatia Recordsa.

Hvaljeni “Candide” nominiran je za glazbenu nagradu Porin, i to u kategoriji Najbolji album jazz glazbeskladba “Kupa” nominirana je za Najbolju skladbu jazz glazbe, a “It’s Never Too Late” za Najbolju izvedbu jazz glazbe.

U pravoj klupskoj jazz atmosferi, publika je imala priliku čuti sve skladbe s albuma u fantastičnoj live izvedbi pod dirigentskom palicom Mirona Hausera.

Koncert je započeo još neobjavljenom skladbom “Calcination”, zatim su s “Candida” odsvirane “When the Nights are Darkest”, “Contorno” i “38 is Not Hot”, a nakon zanimljive najave dirigenta Hausera – “Smetana je napisao Vltavu, a Mario Bočić Kupu” – publici je predstavljena i Bočićeva “Kupa” koja je zaradila posebno emotivnu reakciju publike.

Dalje su se jedna za drugom nizale “Polaris”, “It’s Never Too Late” te za kraj “Candide Pour Tout Le Monde” što u prijevodu znači “optimizam za cijeli svijet”, a ujedno je to i glavna poruka ovog odličnog albuma.

Koncert je završen brojnim ovacijama i gromoglasnim pljeskom, a publika je pozivala na bis, pa su Bočić i orksetar odsvirali “East Wind” te sasvim zasluženo zaradili još jedan veliki aplauz prezadovoljne publike.

“Candide” ili optimizam, bio je Bočićev lajt motiv i misao vodilja pri stvaranju ovog jedinstvenog izdanja, kako bi kroz svoju glazbu unio dašak optimizma u svijet. Album na kojem se nalazi sedam skladbi za koje glazbu potpisuje sam Bočić, a aranžmane Luka Žužić, Emiliano Sampaio, Miron Hauser Štěpánka Balcarová.

Album “Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a – Candide” nabavite po cijeni od 12 eura u svim glazbenim prodavaonicama ili na webshopu.

Foto: Filip Kovačević

(6)

Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a očarali izvedbom na koncertnoj promociji albuma “Candide” – LP od danas u prodaji