Mario Bočić u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a predstavlja “Candide”

Mario Bočić, naš zapaženi saksofonist i kompozitor predstavlja svoj debitantski album pod nazivom “Candide”, nastao u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a.

“Candide” je od danas dostupan na svim digitalnim platformama, a početkom nove godine album će se naći i na vinilu, u suradnji Croatia Recordsa i HRT-a.

Na albumu se nalazi sedam iznimnih skladbi za koje glazbu potpisuje sam Bočić, dok su za aranžmane zaslužni Luka Žužić, Emiliano Sampaio, Miron Hauser i Štěpánka Balcarová. Album je sniman u studijima HRT-a pod dirigentskom palicom Mirona Hausera.

“Candide” ili optimizam, bio je Bočićev lajt motiv i misao vodilja pri stvaranju ovog jedinstvenog izdanja, da kroz svoju glazbu unese dašak optimizma u svijet.

Saksofonist Mario Bočić izdvaja se svojom bezbrižnom i opuštenom svirkom te jedinstvenim tonom među talentiranim glazbenicima na domaćoj jazz sceni.
Nagrađivani glazbenik, školovan u Grazu i Klagenfurtu (klasični i jazz saksofon), sudionik je niza projekata i sastava te preko deset godina stalni član Jazz orkestra Hrt-a.

Album “Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a – Candide” od danas je dostupan na svim digitalnim platformama, a možete ga poslušati na linku.

(12)

Mario Bočić u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a predstavlja “Candide”