Nenad Vetma ima novi singl i spot

Pjesma “Anđeli neka te prate”, novi je službeni singl i spot Nenada Vetme. S ovom pjesmom poznati splitski pjevač nastupio je na Marko Polo festu na Korčuli, a nalazi se i na njegovom aktualnom albumu “Moje pjesme, moji snovi”, objavljenom u lipnju ove godine.

Topli ljetni dani i poznata splitska Varoš, šarmantna četvrt poznata po labirintu uskih uličica, srednjovjekovnim crkvama i bijelim kamenim kućama bili su idealno mjesto za radnju spota i pjesmu mediteranskog zvuka. Redatelj spota je dugogodišnji Vetmin suradnik Tino Bilandžić, a glazbu i tekst napisao je Milivoj Balić.

Nenad Vetma prije nešto više od tri desetljeća zakoračio je u glazbene vode kada je na Splitskom festivalu 1987. dobio veliki pljesak za izvedbu pjesme “Zavičajna” Zdenka Runjića i Jakše Fiamenga. Nagrada za najboljeg debitanta otvorila mu je mnoga vrata, a potpisao je i prvi ugovor za tadašnji Jugoton za koji je samo godinu dana kasnije objavio i svoj prvi album “Boliš me dušo”.

˝U mojoj memoriji to je ostalo kao nezaboravno iskustvo prvog nastupa, scene prepunog gledališta, orkestra uživo, i velikog početničkog uzbuđenja. Na tom festivalu nastupio sam 14 puta, ne ubrajajući poslije 9 nastupa na Melodijama Jadrana koje su bile jače u to vrijeme od Splitskog festivala. Bile su to zlatne godine koje su obilježile prvi moj LP “Boliš me dušo” megahit platinaste tiraže, a odmah poslije pjesma “Neću život u tuđini” i istoimeni drugi zlatni LP, koji nesvjesno određuje moj smjer nastupa prema dalekoj dijaspori…Vjerojatno, jer sam uvijek pričao svojim suradnicima koliko sam u Njemačkoj u 10 godina profesionalnog tenisa dobio životnog iskustva, naučio jezik, ali nisam imao ono što su moji prijatelji proživljavali kroz svoje lijepe momačke dane, i to mi je uvijek nedostajalo, jedva sam se dočekao vratiti˝rekao je o svom glazbenom početku Vetma.

Pandemijska godina zaustavila je i njegove koncerte, ali je zato otkrila još jedan njegov talent, a to je slikanje.

(29)

Nenad Vetma ima novi singl i spot