Nina Čorić uz Tamburaški orkestar HRT-a dolazi na Scenu Amadeo

Nina Čorić uz Tamburaški orkestar HRT-a dolazi 4. rujna u 20:30 u Galeriju Klovićevi dvori. Koncert donosi spoj flamenca i tambure.

Koncert je posvećen uspomeni na prerano preminulog basista grupe Duende Nenada Jalševca-Nenčija (1959.-2018.), koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv osobni i profesionalni trag na Sceni Amadeo. Kao vrsni majstor tona, Nenči je učinio Scenu Amadeo mjestom zvučne čarolije za publiku i brojne umjetnike.

Kao inspiracija za ovu suradnju poslužile su stare španjolske pjesme koje je 1931. na klaviru odsvirao i snimio Federico García Lorca s pjevačicom i plesačicom La Argentinitom te ih time nanovo popularizirao. Andalužani García Lorca i Manuel de Falla zaslužni su za prvi festival flamenka održan u Granadi 1922., na čemu im je flamenko zajednica ostala zahvalna do danas.

Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda na 100-tu su godišnjicu tog značajnog događaja po prvi puta izveli Lorcina djela u Studiju Bajsić na HRT-u. U suradnji s pjevačicom flamenka Ninom Ćorić novo ruho pjesmama dali su Krunoslav Seletković, Marko Bertić i Filip Novosel.

 

(15)

Nina Čorić uz Tamburaški orkestar HRT-a dolazi na Scenu Amadeo