Novi album Marka Kutlića “Poleti ptico” od danas u prodaji

Nakon vrlo uspješnog mjeseca studenog, jedan od najpopularnijih mladih pjevača i kantautora predstavlja svoj drugi studijski album na CD-u, koji je od danas u prodaji.

Ključni Markov uspjeh prošlog mjeseca bila je upravo koncertna promocija ovog albuma, koju je održao u Tvornici Kulture, a kojoj je prethodila objava albuma na streaming servisima te duet s Lu Jakelić. “21 gram” odmah je zasjeo na Youtube trending, što zbog savršene kombinacije ova dva vokala, što zbog izvrsnog videospota za pjesmu nabijenu emocijama i mističnošću.

Par dana nakon objave dueta i albuma, u Tvornici Kulture Marko je priredio pravi rokerski show s puno ljubavi i emocije, a publika je svog omiljenog izvođača neprestano pratila gromoglasnim pljeskom. Uz vrhunski bend, na koncertu je izveo većinu pjesama s novog albuma “Poleti ptico” poput “Budiš me”“Zar svejedno je”“Budi moja no攓Uz nju”“Kad god poželiš”“Zaplesala je s ljetom”; s Leom Deklevom Marko je izveo njihov duet “Sami”, a pjesmu “Kad god poželiš” otpjevao je s a capella grupom Voxford. 

Foto: Franjo Tomić

2023. godina za Marka je bila i vrlo uspješna godina festivala. Na jubilarnom 70. Zagrebačkom festivalu oduševio je izvedbom pjesme “Zar svejedno je”, što mu je priskrbilo treće mjesto. Par mjeseci kasnije, u Splitu se istaknuo interpretacijom na Melodijama Jadrana s pjesmom “Kad god poželiš”, koja je svakako jedan od najvećih hitova s novog albuma. Na 26. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku, prošlog kolovoza, drugu nagradu stručni je žiri dodijelio Marku Kutliću i Lei Deklevi za izvedbu pjesme “Sami”, koja je također nagrađena i za najbolji aranžman.

Sve ove uspješnice čine Markov novi album “Poleti ptico”, no na njemu se krije i nekoliko novih pjesama vrijednih pažnje, kao i izvrsna obrada kultnih Indexa – “Balada” u pratnji i aranžmanu Maria Rašića i Boška Jovića. Fotografije na albumu potpisuje Dora Barker, za likovno oblikovanje zaslužan je Nedim Čehajić, dok je ilustraciju ptice koja se nalazi na samom CD-u napravio Damir Popović Hardline.

Album “Marko Kutlić – Poleti ptico” od danas možete naći na svim prodajnim mjestima Croatia Records te na webshopu.

(12)

Novi album Marka Kutlića “Poleti ptico” od danas u prodaji