Objavljen ‘The Best of Collection’ Maje Blagdan

Objavljen je izbor najboljih izvedbi jedne od najomiljenijih pjevačica naše novije zabavne i popularne duhovne glazbe, sjajne Maje Blagdan. Kompilacija “The Best of Collection” donosi njenih 19 velikih hitova, većinom nastalih u suradnji s kompozitorom Zrinkom Tutićem, među kojima su pjesme poput “Sveta ljubav”, “Jedini moj”, “Za nas”, “Marin” i “Samo jedan život imam”.

Ta naša voljena pjevačica najpoznatija je po osvajanju sjajnog 4. mjesta na Eurosongu u Oslu 1996. sa spomenutom “Svetom ljubavi”, no čitav je njezin glazbeni rad obilježen sjajnim i konzistentnim uspjesima.

Karijeru je započela kao pjevačica kultne grupe “Stijene” od 1986. do 1990. godine, radeći neko vrijeme, vrlo plodno, i kao prateći studijski vokal. Nakon toga perioda se glazbeno osamostaljuje i počinje surađivati s čuvenim Zrinkom Tutićem. Taj će spoj već na samom početku, 1992. godine, uroditi vrhunskim rezultatima: pjesmom “Santa Maria” osvaja prvo mjesto stručnog žirija na Zagrebfestu, a taj će se niz sjajnih festivalskih uspjeha nastaviti i sljedećih godina.

Dobitnica je dvaju nagrada Porin: 1994. za najboljeg novog izvođača i 1997. za najbolju žensku vokalnu izvedbu, a prestižnu “Zlatnu pticu” za 100.000 prodanih CD-a dobila je već 2000. godine, nakon samo 8 godina solističkoga djelovanja!

blagdan1

(205)

Objavljen ‘The Best of Collection’ Maje Blagdan