Od baroka do moderne – Marco Graziani na novom albumu svira Bacha, Ysaÿea i Papandopula!

Poznati hrvatski violinist Marco Graziani objavio je novi album na kojem svira djela trojice značajnih skladatelja: Johanna Sebastiana Bacha, Eugènea Ysaÿea i Borisa Papandopula.

Ovaj album, podijeljen na tri dijela donosi slušateljima uvid u majstorstvo i virtuoznost Grazianija.

Na prvom dijelu albuma, Marco Graziani, interpretira djela Johanna Sebastiana Bacha, a drugi dio albuma posvećen je Eugèneu Ysaÿeu, belgijskom violinistu i skladatelju. Treći dio albuma donosi djela Borisa Papandopula, jednog od najistaknutijih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća.

Marco Graziani, višestruko nagrađivani violinist, osvojio je brojne prve nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Njegova umjetnička karijera obuhvaća nastupe u prestižnim koncertnim dvoranama diljem Europe i Japana, uključujući Austriju, Sloveniju, Italiju, Nizozemsku, Litvu, Njemačku i brojne hrvatske gradove.

Na velikom međunarodnom violinističkom natjecanju 2006. u Lisabonu osvojio je treću nagradu, a na međunarodnom natjecanju gudača u Moskvi iste godine osvaja drugu nagradu. S izborom repertoara na ovom albumu koji uključuje Bacha, Ysaÿea i Papandopula, Marco Graziani ne samo da pokazuje svoju glazbenu sposobnost, već i predstavlja značajan doprinos klasičnoj glazbi.

(6)

Od baroka do moderne – Marco Graziani na novom albumu svira Bacha, Ysaÿea i Papandopula!