Održana jubilarna 30. dodjela „Music pub“ nagrada

Prošlog tjedna objavljeni su prvi dobitnici nagrade „Music Pub“ koja se svake godine dodjeljuje još od 1992. godine.

„Music pub“ najstarija je glazbena nagrada u Hrvatskoj od osamostaljenja, a tradicionalno se dodjeljuje već trideseti put i to početkom godine u istoimenoj emisiji autora i voditelja Zlatka Turkalja Turkija.

U prvom djelu ovogodišnje jubilarne 30. dodjele pjevačicom godine proglašena je Doris Dragović, glazbena diva koja je prošle godine objavila hit „Sna’ću se ja“ te s grupom Osmi putnik i Giulianom snimila novu verziju njihove pjesme „Tajna“.

Gibonniju je uručen „Music pub – Oliver Dragojević“ za pjevača godine. Damir Urban je uz svoju četvorku nagrađen „Music pubom“ za album godine, a kao samostalni izvođač i za kantautora godine.

Pjesmom godine proglašena je „Pjesma“ Ane Opačak i glazbene dive Gabi Novak, a izdvojila se prema umjetničkim kriterijima aranžmana, stihova, glazbe i interpretacije. Također, prošle godine bila je na samom vrhu top ljestvice Drugog programa Hrvatskoga radija.

Nakon prošlotjednog prvog djela „okrugle“ 30. dodjele glazbene nagrade, jučer su proglašeni dobitnici „Music Puba“ u kategorijama „Moj prvi Music pub“, te „Music Pub“ grupa i hit godine.

Nagrada „Moj prvi Music pub“ dodjeljuje se mladim glazbenicima i novim glazbenim imenima koja su tijekom godine ostavila znatniji trag na domaćoj glazbenoj sceni, a ove godine otišla je u ruke grupe Marisol, mlade pop zvijezde Nele, te kantautora i producenta Erica. Novom grupom godine proglašen je duo Marisol, a titulu novog pjevača godine odnio je Eric.

Novom pjevačicom godine proglašena je Nela, mlada glazbenica iza koje stoji velik broj singlova koji su osvajali radijske i televizijske postaje, te prošlogodišnji debitantski album „Melodrama“ kojim je predstavila mješavinu klasičnog i modernog pop zvuka.

Grupom 2021. godine proglašena je Daleka obala zahvaljujući pjesmama „Rođendan, Božić i Nova godina”, „Cvijet“ i „U reggaeu je spas”, te vinilu „Best of The Obala – Plovidba uz Daleku obalu“ i nizu održanih koncerata. Hitom godine proglašena je pjesma „Reci mi“ Borisa Štoka koja se od ožujka do lipnja prošle godine nalazila u top 10 pjesama domaće liste Drugog programa Hrvatskoga radija.

Proglašenjem pobjednika u kategorijama „Moj prvi Music pub“, te „Music pub“ grupa i hit godine, zaokružena je jubilarna 30. dodjela ove glazbene nagrade.

(9)

Održana jubilarna 30. dodjela „Music pub“ nagrada